Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Закон "Про оздоровлення та відпочинок дітей" захистить українських дітей від неякісного оздоровлення

Закон

4 вересня Верховна Рада України прийняла в цілому Закон «Про оздоровлення та відпочинок дітей». За прийняття документу проголосував 331 народний депутат, жодного голосу проти.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко привітав прийняття Закону, потреба у якому існує в сфері дитячого оздоровлення вже давно.

Юрій Павленко повідомив, що до розробки законопроекту долучались і фахівці Міністерства, які безпосередньо займаються організацією оздоровлення дітей і прекрасно знають потреби цієї сфери.

Зокрема Міністр наголосив, що Законом чітко розмежовано поняття відпочинку та оздоровлення дітей. Також Закон передбачає розробку державних соціальних нормативів оздоровлення та відпочинку дітей, які будуть обов’язковими до дотримання оздоровчими закладами.

Одним з найважливіших положень документу є заборона ліквідації чи перепрофілювання оздоровчого закладу.

У пункті 5 статті 15 зазначено: «Засновник (власник) дитячого закладу оздоровлення та відпочинку державної чи комунальної форми власності не має права ліквідовувати його, зменшувати територію, кількість ліжко-місць, а також здавати в оренду приміщення (будівлі) для провадження не пов’язаної з оздоровленням та відпочинком дітей діяльності під час їх перебування в ньому».

Юрій Павленко впевнений, що завдяки прийняттю Закону та деяких підзаконних актів вдасться внормувати, а відтак і суттєво покращити роботу по оздоровленню українських дітей.

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас