Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Мультфільми для Італії, Польщі та Словаччини створюють у Вінниці

Мультфільми для Італії, Польщі та Словаччини створюють у Вінниці

І це не єдина особливість анімаційної студії. Вона працює на території храму. А її керівник – настоятель Юстин. Розраховані мультики на аудиторію від 4 до 14 років. Однак, їх із задоволенням дивляться дорослі.

Мультфільм – це не розважальна казка, а розповідь про справжнє життя, переконують творці мультиплікаційного кіно. І для того, аби мальовані картинки ожили, потрібна наполеглива робота цілого колективу. Сценарист вигадує сюжет, мультиплікатори - голоси, якими розмовлятимуть герої, і лише потім художник створює казкових персонажів.

Мультики на експорт малюють у Вінниці. Тут діє єдина в області студія анімаційного кіно при… місцевому храмі. Сюжети – переважно на релігійну тематику, але тісно переплетені з життєвими ситуаціями. Настоятель Юстин – сценарист більшості фільмів. Священик каже, мультики мають бути не лише кумедними, а й повчальними, щоб прищеплювати дітям доброту, чуйність і повагу.

Отець Юстин, організатор мультиплікаційної студії: "Є багато різних мультфільмів, але батьки мають проблеми, після них діти стають агресивними, б’ються, там багато того, що не потрібно є для дітей, тому ми робимо, можливо, не досконало технічні, але добрі мультики для дітей".

Головне тут – любов до малечі та дитинства. Усе треба робити з усмішкою та задоволенням. Оксана Пухнюк малює кумедних рибок, кошенят і віслюків уже багато років. Тепер створювати мультики просто – завдяки новим технологіям це під силу кожному, хто має талант до малювання.

Оксана Пухнюк, художник-мультиплікатор: "В цій програмі можна створити повноцінні мультики, і може кожна людина, в якої є комп’ютер, для цього потрібно купити лише спеціальний планшет".

Анімацію вінницьких художників дивляться в багатьох країнах. На студії героїв одразу озвучують італійською, польською та словацькою мовами. Мультики прості й короткі, тому дуже популярні серед дітлахів інших країн. Художники сподіваються: їхні творіння хоч трохи розширять духовний світ малечі.

За матеріалами ictv.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас