Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Грудне вигодовування – захистить від раку молочної залози

Грудне вигодовування – захистить від раку  молочної залози

Годування дитини груддю протягом року скорочує ризик раку молочної залози майже на 5%. Материнське молоко не тільки захищає новонароджених від багатьох інфекцій та можливості ожиріння й астми, але й здатне допомогти жінкам зберегти власне здоров’я.

Вчені Всесвітнього фонду досліджень раку /WCRF/ довели, що годування груддю знижує рівні пов’язаних з раком гормонів в організмі матері. В кінці процесу годування організм позбавляється від будь-яких клітин в грудях, що здатні пошкодити ДНК.

Медики радять давати малюку тільки грудне молоко протягом перших шести місяців життя та продовжувати годування до року. За їх словами, чим довше ви годуєте дитину груддю, тим нижчим стає ризик пухлин молочної залози. Так, якщо протягом всього життя жінка дає грудне молоко двом чи більшій кількості дітей як мінімум по 6 місяців кожному, відповідно таким чином вона суттєво укріплює захист свого організму від небезпечної хвороби, не кажучи вже про інші вигоди годування. Додаткова користь грудного вигодовування немовлят заклечається в зменшенні ризику раку яєчників та скороченні випадків сердечного приступу майже на чверть.

За матеріалами likar.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас