Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Комп´ютерна залежність дітей повертає нас до середньовіччя

Комп´ютерна залежність дітей повертає нас до середньовіччя

Інтернет створює покоління неуважних неуків, яке має всі шанси стати найтупішим поколінням в історії.

Британська газета The Independent публікує сьогодні уривок з нової книги Ендрю Кіна "The Cult of the Amateur", в якій він розмірковує про те, як комп´ютерна письменність заважає письменності звичайній і як подача інформації у формі гіпертексту небезпечна для розумових здібностей підростаючого покоління та як вона загрожує нашому майбутньому.

Письменник розповідає про випадок, подію в США кілька років тому: дівчина на ім´я Меган Мейер з надлишковою вагою і психологічними проблемами наклала на себе руки після того, як її віртуальний бойфренд "Josh Evans" став знущатися з неї. Такі інциденти, а також ряд серйозних публікацій, на думку Ендрю Кіна, свідчать про загрозу, яку несуть нові технології.

Посилаючись на декілька книг, опублікованих з цієї тематики, Ендрю Кін викладає своє бачення проблеми. Із-за інтернету молодим людям нецікавим стає майже все, окрім онлайн-ігр і самолюбовання власними текстами. Комп´ютерна письменність загрожує письменності звичайній, а надлишок інформації в епоху веб-два-ноль – причина гострого дефіциту інтелекту. Найнаочнішим доказом, на думку автора книги, є нинішнє "найтупіше покоління"; термін узятий з книги "Клеймо людське" Філіпа Рота.

Причина корениться в тому, що Інтернет знищує наше бажання і навіть здатність читати що-небудь більше, ніж записи в блогах і миттєві повідомлення. Інтернет не дає концентруватися на тексті із-за гіперпосилань – у результаті з читачів ми перетворюємося на "листателів". Тобто падає уважність і погіршуються розумові здібності.

Тому автор і говорить, що висновки, зроблені з цих спостережень, лякають. Як колись від недбалості і неуважності поліг Рим і Європа занурилася на тисячу років в пітьму Середньовіччя, так і ми зараз можемо впасти в нові темні століття неуцтва і брехні.

За матеріалами likar.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас