Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вії: туш, фарба для вій, штучні вії, завивка вій

Вії: туш, фарба для вій, штучні вії, завивка вій

Густота і довжина вій передається у спадок. Колір вій протягом усього життя залишається незмінним. Здорові вії на верхній повіці повинні бути довжиною близько 10 мм, на нижній - від 6 до 8 мм.


Якщо у тебе вії рідкі або короткі, абсолютно не варто засмучуватися. Зробити вії пухнастими, густими і довгими за допомогою туші надзвичайно просто.

Туш для вій

Туш обволікає фарбою і захисною плівкою кожну вію. Тому вії подовжуються і товщають, вони стають більш пухнастими і густими. Накрасивши вії, обов'язково туго загвинчуйте тюбик. Туш дуже швидко висихає. Туш для вій продається будь-якого відтінку - від бляклого до яскравого.

Туш для вій буває різною. У продажу є туш з поживними речовинами. Навіть недорога туш містить багато поживних добавок. Завдяки їм вії стають міцнішими і шовковистими. Але не варто купувати підозріло дешеву туш, вона може не тільки не містити поживних речовин, але і мати шкідливі добавки і розчинники.

Туш в блоках (в народі відома як «плювалка» або «плювачка») часто буває дешевшою, але не розводь її водою. Її потрібно змочувати слиною. Мінеральні речовини і солі, що містяться в слині, роблять туш більш стійкою. Цей архаїзм практично витіснила компактна туш в тюбику з пензликом.



Водостійка туш. Дуже світлі вії можна забарвити водостійкою тушшю. Така туш більш стійка, ніж звичайна. Вона не змивається водою, для зняття макіяжу з водостійкою тушшю потрібні спеціальні засоби, що видаляють найстійкішу косметику. Така туш дуже практична взимку в снігопад, восени в дощ і влітку, якщо ти поїхала на море або просто пішла на річку.

Крім цього, існує спеціальна фарба для брів і вій. Вона наноситься на 15 хвилин, потім змивається. Вії не втрачають колір від двох тижнів до місяця. Однак, на відміну від туші, така фарба не надає віям об'єму.

Єдине правило нанесення туші полягає в тому, що спочатку треба нафарбувати верхні вії і тільки потім нижні. Подовжуючу туш слід наносити в два-три шари з перервами в кілька хвилин. Що стосується об'ємної туші, то її накладають в один шар. Маленька хитрість: щоб очі виглядали більш виразними, нанесіть на нижні вії на один шар туші менше.

Штучні вії

Якщо у тебе дуже рідкі вії, не варто засмучуватися. Між власними віями тобі без проблем приклеять штучні. Штучні вії продаються разом зі спеціальним клеєм. Додатково знадобляться лише маленький пінцет і збільшуюче дзеркало. Під час цієї операції власні вії не повинні бути нафарбовані тушшю. Пінцетом захоплюють маленький пучок штучних вій, умочують їх в клей і, легко подувши на них, приклеюють впритул вздовж краю повіки до власних вій. Через три-п'ять тижнів штучні вії «відпадають». Таку процедуру також можна зробити в салонах краси.

Завивка вій

Щипчики для завивки вій - нескладне і корисне пристосування. Завдяки ним вії красиво загинаються вгору. Завивати вії можна і самостійно. Затисни їх між щипчиками, стисни і півхвилини-хвилину почекай. Після цього нафарбуй тушшю. Але не слід завивати вії часто - від цього вони стають ламкими.

За матеріалами shtukaturka.net/osnovy-makiyaja

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас