Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Очищення шкіри обличчя - демакіяж

Очищення шкіри обличчя - демакіяж

Кожен день перед сном очищуй шкіру обличчя. Навіть якщо ти протягом усього дня і не користувалася косметикою, все одно на шкіру осіло багато пилу і бруду. І перед сном все це слід обов'язково видалити з шкіри. Тільки лише за допомогою води і мила тобі не вдасться повністю очистити весь бруд з обличчя. Якщо ти користувалася косметикою, то повинна її повністю видалити, і, перш за все зі шкіри навколо очей. Для цього є спеціальні засоби.


Візьми ватні тампони, змочи їх в олії і проводь ними навколо очей, до тих пір, поки черговий ватний тампон не залишиться чистим. Замість ватного тампона ти можеш взяти косметичну губку або паперову серветку. Ти можеш купити також очищуючий лосьйон або крем. Очищуючий засіб нанеси на суху шкіру і м'якими рухами рівномірно розподіли його по всій поверхні. Потім видали засіб ватним тампоном або паперовою серветкою, а після цього сполосни обличчя водою. Очищувальні засоби не повинні залишатися на шкірі занадто довго.

На очі щодня наноситься безліч засобів (тіні, олівець, туш і т. д.), для видалення яких потрібні різні речовини. Тому змивки для очей за своїм складом адаптовані до потреб цієї примхливої зони. Такі препарати не містять жирів, швидко розчиняють макіяж і дають відчуття комфорту. Змивку зазвичай підбирають, виходячи з особливостей очей, типу макіяжу, звичок і стилю життя.

Змивки для неводостійких засобів

Легкі і нежирні, вони не тільки м'яко знімають макіяж, а й заспокоюють ніжну шкіру повік. рН цих засобів ідентичний кислотності сльози, тому, навіть потрапляючи в очі, вони не викликають неприємних відчуттів. Активні речовини змивок обволікають і розчиняють пігменти макіяжу, ніжно видаляючи їх зі шкіри. А дренуючі і заспокійливі компоненти покращують відтік крові, знімають втому, зменшують кола та набряки під очима.

Очищати очі краще ватними паличками. Це запобігає розтягненню шкіри і допоможе більш ретельно видалити макіяж. Спочатку рухами зверху вниз очищаються вії, а потім повіки. Щоб зняти роздратування, втому і припухлості, після демакіяжу на повіки на 10 хвилин потрібно прикласти ватний тампон, змочений змивкою. Такі компреси можна робити і для усунення червоності і лущення шкіри обличчя.

Змивки, що знімають будь-який макіяж

Не так давно для видалення водостійкої туші використовувалися олії, які залишали на очах дискомфортну плівку. В сучасних засобах їх замінили полімери, що видаляють макіяж без сліду жиру.

Полімери таких змивок нагадують мікроскопічну сітку, яка захоплює і видаляє зі шкіри частинки будь-якого засобу. А зволожувачі, рослинні витяжки та інші речовини підтримують баланс шкіри, роблячи демакіяж максимально комфортним.

Щоб повністю розчинити туш, тампон зі змивкою треба притиснути до очей на 10-15 секунд. Потім зняти макіяж рухом зверху вниз і до внутрішнього кута ока. Ці засоби очищають і губи, знімаючи стійку помаду і пом'якшуючи шкіру.

Засоби два в одному

Їхня ніжна формула, збагачена заспокійливими і пом'якшуючими речовинами, підходить як для очищення повік, так і всього обличчя. Засіб наноситься круговими рухами на все обличчя, а потім знімається серветкою або змивається. Після чого обличчя протирається тоніком.

Хоча склад таких препаратів бездоганний, власницям чутливих очей краще користуватися спеціальною змивкою. Також не треба використовувати такі засоби як заспокійливі компреси.

Очищуюча вода

Зовні такі засоби схожі на звичайні тоніки. Але на відміну від них очищають обличчя, очі, і одночасно тонізують шкіру. Їх складна формула об'єднує очищуючі, заспокійливі і тонізуючі компоненти. Досить просто змочити серветку, протерти нею обличчя, очі і нанести крем. Ці засоби зручні в дорозі або коли немає часу і сил на звичайне очищення шкіри. Щодня ж краще використовувати класичні змивки.

Як змивати косметику з обличчя

Етап 1: стерти з лиця

У нашої шкіри є природний захисник - гідроліпідна плівка, яка складається з секрету сальних і потових залоз, а також рогових клітин, що відшарувалися. Вона має бактерицидну дію і здатна захистити шкіру від впливу зовнішніх факторів. Але коли ми вмиваємось з милом, гідроліпідна плівка руйнується. Ось чому для очищення шкіри обличчя важливо використовувати спеціальні засоби, що відповідають вашому типу шкіри, після їх застосування захисна плівка відновлюється протягом двох-трьох годин.

Отже, якщо у вас суха і чутлива шкіра, вибирайте кремоподібні засоби у вигляді ніжних косметичних вершків або молочка; якщо шкіра нормальна, то вам підійде гель, а для жирної та комбінованої шкіри потрібна пінка, що містить саліцилову або фруктові кислоти (саме вони регулюють роботу сальних залоз).

Вершки, молочко і очищующий крем нанесіть на ватний диск і ретельно протріть ним ообличчя строго по масажних лініях: від центру лоба до скронь, від крил носа уздовж вилиць, від підборіддя до мочок вух. Пінку або гель попередньо спіньте в руках і лише потім приступайте до вмивання. Змивати пінку неодмінно прохолодною водою: на відміну від гарячої вона тонізує шкіру, звужує пори і зменшує саловиділення.

Якщо очищаючого засобу під рукою немає, загляньте в холодильник: там ви знайдете гідну йому заміну. Для жирної, комбінованої і схильної до вугрового висипання шкіри підійде кефір або сироватка, для сухої і чутливої - молоко, для нормальної - сметана.

Етап 2: прибрати все зайве

Очищуючі гелі, пінки і молочко добре «схоплюють» весь бруд і розчиняють його, але залишати такий «коктейль» на обличчі категорично забороняється: дуже важливо скористатися тоніком. Він не тільки видаляє з поверхні обличчя залишки очищувальних засобів, але містить речовини, що підвищують сприйнятливість шкіри до подальшого догляду.

Рясно змочіть ватний диск тоніком і ретельно протріть обличчя і шию, обходячи чутливу шкіру навколо очей і губи.

Якщо тоніка під рукою немає, приготуйте його самі. Змішайте півсклянки негазованої мінеральної води, половину чайної ложки солі (краще морської харчової), одну чайну ложку лимона і дайте суміші повністю розчинитися. Тонік готовий.

Етап 3: з очей геть

Щоб видалити макіяж з очей, багато хто використовує звичайні миючі засоби, призначені для обличчя. Однак робити цього не можна ні в якому разі: шкіра повік дуже ніжна і чутлива, а компоненти, що містяться в молочку та тоніці, можуть викликати її подразнення. Тому для цієї делікатної зони створили спеціальні змивки, що пройшли офтальмологічний контроль. Завдяки активним речовинам, спеціальним зволожувачам і рослинним витяжкам вони швидко розчиняють макіяж, заспокоюють шкіру повік, а також зменшують кола та набряки під очима. Ще одна перевага: рН цих засобів ідентичний кислотності сльози, тому, навіть потрапивши в очі, вони не викликають ніяких неприємних відчуттів.

Змочіть ватний диск змивкою і рухами зверху вниз спочатку очистіть вії, а потім повіки. Від тіней позбавляйтеся, рухаючись тампоном по нижній повіці від зовнішнього кута ока до внутрішнього, а по верхньому - навпаки, від перенісся до скроні.

Щоб зняти водостійку туш, покладіть ватні диски зі змивом на 10-15 секунд на вії і під них. Потім акуратно зніміть макіяж рухом зверху-вниз і до внутрішнього куточка ока. Якщо змивки під рукою немає, її цілком можна замінити будь-якою рослинною олією.

Пам'ятайте! Демакіяж необхідно виконувати двічі на день - вранці і ввечері, незалежно від того, чи є на вас косметика. Адже частинки пилу, шкірного сала і поту, що осіли на обличчі протягом дня, не тільки механічно забруднюють шкіру, але і вступають в хімічні реакції з клітинами, пошкоджуючи їх.

За матеріалами shtukaturka.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас