Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи складно бути жінкою. Трохи феміністична стаття

Бути жінкою

Краса після тридцяти - це важка праця і високі технології
хтось із видатних косметологів, вичитано в косметичному салоні

Хоча б раз на тиждень кожна жінка мусить витратити на себе кілька годин у ванній (це не рахуючи косметичних салонів). Для наведення краси їй потрібна така кількість тюбиків та баночок, що треба мати не абияку пам´ять, щоб все це запам´ятати.

Так от. Що потрібно жінці для того, щоб прийняти справжню ванну?
1. Піна для ванни, сіль або масло для ванни.Поєднувати їх не треба, а от чергувати - обов´язково.
2. Шампунь, бальзам для волосся, маска (помити голову шампунем, нанести маску, посидіти так півгодинки, змити маску, нанести бальзам).
3. Засоби для догляду за шкірою обличчя, шиї і декольте: засіб для очищення шкіри (щоб не милом), скраб, маска, тонік, крем для обличчя, крем для очей (це спрощений варіант, бо ще потрібні не тільки зволожуючі, але й живильні креми, при чому, денний окремо, нічний окремо, ватні диски чи тампони для нанесення цих всіх справ).
4. Гель для душу, мило (тіло тре помить), відповідно, лосьйон, молочко чи крем для зволоження і живлення тіла (залежить від сухості і молодості шкіри).
5. Гель для гоління, засіб для пом´ягшення шкіри після гоління.
6. Зволожуючі, підживлюючі, заживляючі креми для рук і ніг.
7. Антицелюлітні креми (в разі необхідності).
8. Зубна паста і щітка.

Зрозуміло, що такі процедури, як глибинне очищення шкіри обличчя, депіляція зони бікіні (дехто депілює ще й руки, спину і т.д.), вищипування брів, манікюр, педікюр, реабілітація шкіри обличчя (після тридцяти), масажі (релаксуючі, антицелюлітні, лікувальні) залишаються для косметичних салонів. Не треба забувати ще й того, що для того, щоб гарно виглядати, спортзал, басейн чи хоча б велосипед - це просто життєво необхідні речі.

Ну і, такі серйозні прийоми ванн, з величезною кількістю баночок-пляшечок-тюбиків потрібні, все-таки, не так часто. Скажімо, скраби і маски наносяться не частіше, як два рази в тиждень і то при потребі. Ванну можна замінити душем, тоді відпадає необхідність пінки, масла, солі. Голити ноги кожного дня теж не у всіх є гостра необхідність... Проте, ще необхідно згадати, що при виході з дому кожна жінка наносить хоча б трішки косметики, а повертаючись це все має змити спеціальними засобами.

При тому жінка має встигати приготувати обід для сім´ї, відпрацювати робочий день, посміхнутися кожному члену родини, запитати, як у нього справи, попрасувати-попідмітати, щоб не виглядати занадто "блондинистою" їй ще треба заглянути в комп´ютер, перевірити електронну пошту і почитати якусь книжечку (на біду, можна написати віршик чи пост в жж), ну, і зрозуміло, в жодному випадку ідеальна жінка не мусить проявляти ні ознак роздратування, ні ознак смертельної втоми :). А, ну і до решти, приказка: справжня жінка має бути на кухні господинею, в компанії подругою, а в ліжку повією.

Такі от справи. Чи ж дивно, що в великому бізнесі і в великій політиці так мало жінок? Хіба у них є час і сили?
Жінкою бути не легко...
Але дуже приємно, особливо, коли після тридцяти всі навколо захоплюються свіжим виглядом, неабияким інтелектом і неймовірною здатністю до всевстигання.

Автор: Юлія Смаль

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Почати займатися спортом цієї весни: місія здійсненна!

Весна вже, як то кажуть, на носі! Все більше сонячних і теплих днів, природа потроху оживає і ми разом з нею. Особлива атмосфера витає в повітрі, нам хочеться змін, ми знову віримо в краще, звідкись з’явилось стільки енергії і ентузіазму… Так, це все весна! На ряду з іншими планами на найближчий місяць у багатьох – жирними літерами виведено в блокноті заповітне «зайнятись спортом».

Життя за циклом: поради для активних дівчат

Життя кожної дівчини підпорядковане своєму внутрішньому циклу. Чим швидше ти навчишся жити у відповідності з ним, тим комфортніше будеш почуватися в будь-який день. Як навчитися розуміти своє тіло і жити згідно з його вимогами – нам розповіла консультант по здоровому способу життя Анастасія Нагорна.

Як молодій мамі встигати все: ази тайм-менеджменту

Часто новоспечені матусі скаржаться на те, що вони нічого не встигають. Догляд за малюком забирає купу сил, інколи навіть не вистачає часу поїсти, не те, щоби займатися домашніми справами, чи, тим паче, собою. Жінки впадають у розпач, відчувають роздратування, втому, потім підкрадається депресія… Як уникнути помилки багатьох і не загрузнути в домашніх клопотах? Як навчитися управляти своїм часом?

Післяпологова гігієна: важливі правила

Післяпологова гігієна – особливе питання, яке є дуже важливим для кожної новоспеченої матусі. Адже дотримання деяких правил перестрахує вас від проникнення інфекції в родові шляхи і у рани (якщо в ході пологів робились якісь розрізи чи були розриви). В свою чергу, різні запалення можуть стати причиною виникнення серйозних проблем зі здоров’ям, зниження лактації.