Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо дитячий садок! (Частина 1)

Вибираємо дитячий садок! (Частина 1)

У житті всіх молодих батьків настає момент, коли їм необхідно подумати про вибір дитячого садочку для своєї дитини. У будь-якому випадку, це дуже важлива і відповідальна подія в житті будь-якої сім'ї. Природно, що батькам хочеться знайти таке місце, де б їх дитину любили і поважали, щоб їй там було спокійно і добре, вона росла і розвивалась гармонійно. Але як знайти такий заклад?


Сьогодні існує величезний вибір найрізноманітніших дошкільних закладів - від державних до приватних, з усілякими релігійними напрямами, з розвиваючими методиками, для дітей з різними порушеннями в розвитку, часто хворіючих дітей тощо.

Який же дитячий садок обрати малюку? Звичайний державний, або дорогий з індивідуальним підходом. Однозначних порад не буде, але загальні моменти у виборі такої установи ми спробуємо розглянути.

На що ж слід звернути увагу в першу чергу? Ви переступаєте поріг дитячого садка, ви потрапляєте в атмосферу "світу дітей"... Дзвінкий перелив дитячих голосів, приємний запах з дитячій кухні, красива обстановка, ласкаві погляди вихователів і методиста, приємна зустріч. Ви мрієте про такий дитячий садок для вашого малюка?

Тоді проведемо екскурсію... Ви повинні розуміти, що прекрасне обладнання та чудовий штат співробітників – це суттєва, але все ж недостатня умова для того, щоб зробити правильний вибір. Цікаво, чи знаєте ви, який темперамент у вашого малюка? Він ще дуже малий, йому, можливо, немає і трьох років, але він уже особистість! Він галасливий і непосидючий? Тоді йому буде просто необхідний відкритий великий майданчик для ігор у дворі дитячого садочку. Ви помітили майданчики з гойдалками на вулиці? Вони вам сподобалися? А як справи йдуть з парканчиком навколо закладу? Чи є там ворота, чи замикається хвіртка, чи є охорона, щоб ніхто із сторонніх туди не зайшов? Адже це важливо, чи не так?



Раджу вам пройтися по території дитячого саду, подивитися всередину дитячих будиночків, гойдалок і терас... Буває так, що в них не досить чисто. І що найжахливіше... На території сучасних дитячих садків, дуже часто знаходять ріжучі предмети, шприци, леза... Краще заздалегідь це питання для себе закрити і не боятися наслідків для своєї власної дитини!

Подивіться уважніше, чи немає на території куп сміття, небезпечних предметів, будівництва або зруйнованих будівель - все це може привернути пильний погляд вашого малюка. Дуже багато інформації можна отримати з ознайомлення з розпорядком дня дошкільного закладу. Зазвичай, він висить при вході в кожну групу. Дуже рекомендую звернути увагу на те, якою мірою в ньому відображені і врівноважені різні види діяльності для малюків: активна і пасивна, індивідуальна та групова. В якій половині дня проходять заняття?

Важливо, щоб, наприклад, заняття математикою і читанням проходили в першій половині дня, коли малюки активні і легко сприймають інформацію. Зверніть увагу, щоб інтелектуальні заняття чергувалися з фізкультурою, хореографією і художньою творчістю. Останнім часом, у багатьох приватних та комерційних садочках, у другій половині дня вводять заняття за додаткову плату. Поцікавтеся, в якій формі проходять ці заняття, тому що не всі діти здатні сприймати таку велику кількість інформації, тим більше у вечірні години.

Заняття іноземними мовами повинні проходити по підгрупах (не більше 8 - 10 осіб) та в ігровій формі! Пройдіться по дитячому садочку, загляньте в зал для музичних занять, дитячої творчості, фізкультури, подивіться на обстановку, де буде ваша дитина займатися. Кімнати і зали повинні бути світлими, затишними і теплими.

За матеріалами uaua.info

Наступна частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас