Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати подарунок дитині

Руді веселі дівчата

Свята вже скоро, і ми починаємо задумуватися: а що ж дарувати дітям? Донці, сину, племіннику, хреснику, хресниці, дітям друзів, маленьким і вже майже дорослим… У цій статті ми розділили дітей на три вікові категорії, дали поради з приводу вибору подарунка, навели приклади актуальних подарунків. Та вибираючи подарунок для дитини, візьміть її з собою. Звичайно, сюрприз не вийде. Та дитина буде задоволена. Або ж домовтеся в магазині, що, можливо, обміняєте подарунок (тоді не розпаковуйте).

За законодавством, ви маєте право обміняти більшість товарів протягом двох тижнів без пояснення причин. Ви можете поговорити з дитиною, запитати, чим вона любить займатися, про що читати, які фільми дивитися. І з зібраних даних зробити відповідні висновки.

Подарунок дитині до трьох років.
Дитина ще в такому віці, що буде рада навіть шоколадці. Купуючи подарунок, пам’ятайте: Подарунок повинен бути безпечним. У ньому не повинно бути дрібних частин і деталей. Він не повинен містити гострих кутів. Він має бути таким, щоб не злякав навіть найнервовішу дитину. Дитина в цьому віці ще незграбна і цілком може пораниться гострими деталями або проковтнути дрібні частини.

Подарунки повинні відповідати рівню розвитку дитини. Якщо це немовля, то краще подарувати йому брязкальце. Більш дорослим можна дарувати іграшки поскладніше. Подарунки повинні допомагати дитині розвиватися розумово й фізично, ляльки й машинки хоч і викликають радість, та швидко набридають. Поговоріть із батьками дитини, запитайте в них, які іграшки любить дитина. Зараз є багатий вибір іграшок, що розвивають координацію, спритність, логіку і ін.

Виходячи з цього, наведемо приклади подарунків:
  • Іграшки. Банально, але завжди актуально. Зараз вибір іграшок просто величезний. До року більше підійдуть брязкальця і інші подібні іграшки. Дітям постарше вже можна дарувати м´які іграшки, машинки і ляльки. Поширена помилка дарувати дитині до року м´яку іграшку, яка потім порошиться на полиці, чекаючи своєї години.
  • Книги. Підійде для дітей старше за 6 місяців. Яскраві і барвисті картинки допоможуть малюкові дізнатися мир фарб, вивчити кольори, тварин і так далі. Дуже хороший подарунок для будь-якого віку.
  • Конструктори та пазли. Дуже добре розвиває логіку і просторове мислення. Всілякі кубики з дерева і пластмаси доставлять малюкові багато радості.
  • Ігровий набір. У продажу є немало ігрових наборів для будинку, вулиці, пісочниці, для ігор у доктора, у вчителя, у козаків і так далі. Теж буде вельми до речі.

    Подарунок дитині від 3 до 12 років.
    У цьому віці у дитини вже є інтереси і переваги. Спочатку варто з´ясувати її інтереси. Чи є у неї улюблені мультфільми, чи захоплюється вона спортом, якщо так, то яким і так далі Якщо ви хочете порадувати дитину, то її інтереси потрібно врахувати.

    Наведу декілька прикладів вдалого вибору:
    Дитина цікавиться футболом і сама грає у футбол. Тут можна подарувати футбольний м´яч, футбольні шиповані кросівки, яких ні у кого немає (дорослі просто забувають, як це круто) або ще щось, що можна використовувати у грі.
    Або дитині подобається герой одного з мультсеріалів. У такому разі можна подарувати їй іграшку саме з цим героєм. Також підійде комп´ютерна гра по мотивах мультсеріалу (якщо у дитини є ігрова приставка).

    Ось декілька ідей хороших подарунків:
  • Іграшка. Завжди актуальна. Тепер можна дарувати складніші розвиваючі іграшки. Книга. Актуальна для будь-якого віку. Вибирати потрібно з урахуванням віку та інтересів. Енциклопедії для дівчаток/хлопчиків, яскраві книги про тварин, про піратів, дитячі книги з історії, книги з описом того, як самостійно робити прикраси, плести браслети з ниток, − усе це для вас.
  • Настільна або комп´ютерна гра. Тут вибір просто величезний. Читайте написи на коробці з грою, там практично завжди вказаний вік, для якого призначена гра.
  • Подарунок активній дитині. Тут все, що пов´язане з активними іграми: м´яч, велосипед, самокат, хокейна ключка, набір для тенісу або бадмінтону і так далі. Потрібно обов´язково врахувати інтереси дитини.
  • Комп´ютер або приставка. Врахуйте, що довге сидіння біля екрану шкодить здоров´ю. Доведеться палицею відгоняти дитину від екрану і примушувати йти поганяти у футбол. Можу відмітити ще одне: більшість комп´ютерних геніїв (які зараз дуже багаті) отримали комп´ютер в ранньому віці.
  • Відеокасета або DVD. Дарувати можна як фільми чи мультфільмами, так і науково-популярні передачі. Якщо дитина захоплюється динозаврами, то фільму “Прогулянки з динозаврами” вона буде дуже рада.

    Подарунок дитині старше 12 років.
    У підлітковому віці найскладніше догодити дитині. Інтереси різко міняються. Іграшки втратили всяку актуальність. Тут просто необхідно врахувати її інтереси, інакше образи з її боку не уникнути.

    Наведу приклади хороших подарунків:
  • Книга. Підійде для категорії дітей, які люблять читати, книга має бути дуже цікавою. Такою, щоб навіть ви не могли втриматися, щоб не прочитати. Також дівчинці можна подарувати особистий щоденник, красивих щоденників зараз багато в канцтоварах.
  • Подарунок активній дитині. Тут більше підійде спортивний інвентар і аксесуари. Гантелі, штанга, тенісні ракетки, ролики, скейтборд, ковзани, абонемент у фітнес-клуб і так далі.
  • Прикраси для дівчаток. Дівчатка вже починають більше уваги приділяти зовнішньому вигляду. Сережки, хрестик або ланцюжок дуже порадують їх. Можливо ви скажете, що ще рано купувати такі подарунки. Але подивіться на старшокласників, іноді на них більше прикрас, ніж на дорослих жінках. А в цьому віці дуже важливо не виділяться із загальної маси. Крім того, не обов´язково купувати дуже дорогі прикраси, за 20-100 грн можна купити скромні, але красиві сережки.
  • Подарунок меломанові. Практично вся молодь захоплюється музикою! Компакт-диск улюбленого виконавця, нові колонки, навушники, mp3 плеєр і так далі.
  • Подарунок дитині, яка цікавиться комп’ютером. Якщо дитина серйозно захоплюється комп´ютером, то будь-який “девайс” сподобається. Батьки купили комп´ютер і вважають, що більше нічого не потрібно, але вони помиляються. Нова ергономічна клавіатура, наворочена бездротова мишка, модем, нова відеокарта, флешка, сумочка для компакт-дисків можуть стати не тільки хорошим подарунком, а і предметом заздрості друзів.
  • Персональний засіб пересування. Це вже недешевий подарунок. Про гірський велосипед або ще краще скутер мріють багато підлітків. Транспортний засіб дає відчуття незалежності і свободи.
  • Косметика або бритвене приладдя. З трепетом згадую свою першу електробритву “Харків”, яка підтвердила, що я дорослішаю і стаю чоловіком (хоча голити ще особливо нічого було). Подібним подарунком ви вкажете дитині, що ви вважаєте її вже дорослою (для неї це важливо). Та подарунки такого роду можуть робити тільки родичі чи дуже близькі друзі.
  • Мобільний телефон. Ці пристрої вже давно сталі доступні за ціною. У багатьох старшокласників є мобільні телефони. Тут важливий імідж. Для підлітка телефон − це не тільки засіб зв´язку, а і предмет гордості. Свого роду це теж іграшка, тільки для дорослих дітей. Різні навороти, такі як камера, Bluetooth, GPRS, MP3 та інші дуже вітаються. Крім того батьки завжди зможуть зв´язатися, хоч би щоб покликати вечеряти. Аксесуари до мобільного також порадують: спеціальні навушники, футляр для мобільного, брелок.

    Висновки
    Як бачите, варіантів маса. Головне визначиться, кому ви хочете догодити. Часто дорослі не намагаються догодити саме дитині і дарують подарунок типу шкільного ранця, взуття, светра або нової куртки. Але ж ранець або нову куртку батьки куплять у будь-якому випадку, а дитина подарунка по суті не отримала. При цьому вони затверджують: <Ось якби мені в твої роки:>. Але часи змінилися і змінилася система цінностей. Те, що дорослі вважають надзвичайно корисними, для дитини нічого не означає.
    Ще одне: якщо ви не мама чи тато, не даруєте дитині грошей. Щоб дитина “не розтратила гроші на дурниці” батьки часто все одно їх забирають і купляють той самий ранець або куртку.
    Ще одна деталь, часто дорослі намагаються подарувати подарунок з наступними характеристиками: спокійний, м´який, тихий. Діти з іншого боку хочуть рухомого і неспокійного, галасливого, яскравого, класного, модного і так далі. Не забувайте про це.
    Вдалих вам покупок.

    (У статті частково використані матеріали сайту “Советы и хитрости” )
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    Знайомимо дітей з Масляною: що розповісти?

    Масляна – добре і яскраве, а найголовніше – смачне свято, якие просто неможливо не любити! Але, на жаль, в основному святкують його дорослі, а сучасні дітлахи не так знайомі зі змістом і традиціями Масляної. І зовсім даремно, адже познайомившись з Масляною, малеча напевно любитиме її не менше за Великдень. Так що, давайте знайомитися...

    Макіяж для торжества: поради фахівців

    Значення макіяжу як важливої частини святкового образу складно переоцінити. Він разом із вбранням і зачіскою створює повноцінний лук для весілля, випускного балу, дня народження або іншої урочистої події. Звичайно, перед святом можна звернутися по допомогу до професіоналів, але можна зробити макіяж самостійно. А допоможуть у цьому поради фахівців б'юті-помічника Froomo.

    7 порад, як зберегти фігуру під час новорічних свят

    Скоро Новий рік, а це означає, що разом з ялинкою, гірляндами та застіллями до нас постукають і зайві кілограми. Тому, щоб після різдвяних канікул влізти в улюблену сукню і не займатися лікуванням шлунку, дотримуйтеся правильного харчування. Не бійтеся - на дієту в новорічну ніч вас ніхто не посадить!

    Красиві вірші і смс-привітання з Різдвом

    Хай Рік Новий, Різдво Христове
    Вам подарують дні казкові!
    Мов чистий сніг, що землю гріє,
    Хай зігріває Вас надія!!!