Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Щоб волосся не сіклося

Ну зовсім посічене волосся

Волосся, що січеться, – проблема, знайома практично кожній жінці. Причини появи цієї проблеми не завжди очевидні, а способи позбавлення від неї - непрості. Але ми постараємося розібратися, як "вилікувати" волосся, що січеться, і запобігти появі подібних проблем у майбутньому.
Найчастіше з проблемою кінчиків, що січуться, стикаються владарки довгого (і особливо - сухого) волосся, проте іноді – під впливом тих або інших умов – навіть коротке волосся може стати джерелом цієї неприємності.

Основні причини того, що волосся січеться:
  • чим довше волосся, тим складніше природному шкірному жиру дістатися до його кінчиків. Таким чином, вельми часто навіть жирне волосся на кінчиках стає сухим і схильним до розшарування;
  • кінці волосся багато разів піддавалися дії прямих сонячних променів, шампунів, фену або “праски” для волосся. Це також робить кінчики волосся вразливими до пошкоджень;
  • якщо ви рідко підстригаєте волосся, то можете незабаром зіткнутися з проблемою посічених кінчиків;
  • якщо в результаті фарбування волосся було пересушене, то воно, скоріш за все, почне сіктися та ламатися;
  • погані гребінці і щітки для волосся теж можуть стати причиною січення волосся. Найпростіший спосіб застрахуватися від появи посічених кінчиків, – регулярно підстригати волосся. Ми часто не робимо це, економлячи свій час або прагнучи скоріше відростити розкішну шевелюру. Проте при цьому не враховуємо, що якщо волосся починає розшаровуватися, то потім потрібно буде підстригтися набагато коротше, ніж у разі "профілактики".

    Що робити, якщо ви виявили у себе волосся, що січеться? Вам потрібно якнайскоріше зрізати кінчики, щоб не допустити подальшого розшарування волоса. Можна звернутися до перукаря, а можна зробити це самостійно. Тільки обов´язково скористайтеся наступними рекомендаціями:
  • візьміть невелике пасмо волосся, закрутіть його джгутиком. При цьому ви з легкістю зможете відмітити посічені кінчики
  • обрізайте кінці, що січуться, але не по рівній лінії і не за один раз, а направляючи ножиці углиб пасма, декількома рухами. Так кінці волосся виглядатимуть природніше. Обов´язково користуйтеся гострими ножицями, щоб не допустити подальшого розшарування волосся.
  • будьте уважні: у кожному пасмі потрібно зрізати кінчики приблизно однакової довжини. Якщо ж ви хочете запобігти появі такої проблеми в майбутньому, вам необхідно користуватися косметикою для волосся, що січеться. Вона дозволяє на найраніших стадіях "склеїти" пошкоджений волос. Крім того, потрібно кожного тижня робити маски для глибокого зволоження волосся. Варто віддати перевагу засобам з керамидами.

    По можливості уникайте пересушування волосся феном і користуйтеся гребінцями і щітками тільки з натуральних матеріалів.

    Якщо ви не хочете допустити появи кінчиків волосся, що січуться, - не обійтися і без регулярної стрижки. Непоганих результатів можна добитися за допомогою стрижки гарячими ножицями. Цей метод, яким би новаторським він не вважався, насправді був достатньо відомий вже нашим предкам. За старих часів жінки обпалювали кінці тільки що постриженого волосся (наприклад, за допомогою свічки) для того, щоб запобігти розшаруванню. Утім, експериментувати з вогнем не варто – краще звернутися до фахівця в салоні з проханням зробити вам стрижку гарячими ножицями.

    Тетяна Йова
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    Дитяча казка: Казкова подорож до палацу Короля Мороза

    Одного разу гномик Льова вирушив на прогулянку в зимовий ліс. Льова насолоджувався прогулянкою, як раптом, невідомо звідки, піднялася сніжна буря. Гном намагався повернути, але сніг кидався йому в очі, і, здавалося, ось-ось зіб'є його з ніг. Гном і не зрозумів, як довго це тривало. Але коли вітер вщух, він зрозумів, що не знає, як повернутися назад.

    Аналіз крові на тироксин (Т4)

    Ендокринологічний чек-ап є корисним комплексом досліджень для загальної оцінки вашого стану, до якого обов'язково має входити аналіз на Т4 або тироксин. В мережі INVIVO ви можете здати як окремий аналіз на тироксин, так і пройти комплекс досліджень для оцінки стану щитоподібної залози, на який можна записатися по посиланню https://invivo.ua/uk/kiev/service-detail-spravochnik/33/.

    Що таке професійна доглядова косметика? Розповідає Maska Cosmetics

    Кожна жінка прагне виглядати і відчувати себе чудово. Завдяки професійній доглядовій косметиці, ви можете досягти неймовірних результатів у догляді за вашим обличчям, тілом та волоссям. В даній статті ми розглянемо важливість доглядової косметики, її переваги, та як правильно обирати продукти для досягнення найкращих результатів.