Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Слушні поради вагітним від жінок, які вже стали матусями

Слушні поради вагітним від жінок, які вже стали матусями
 

Кожна жінка завагітнівши, хоче стати найкращою матусею для свого малюка. У цей час у вас все перевертається з ніг на голову. Ті речі, які для вас раніше були важливими, зараз втрачають сенс. Наприклад, похід у кіно або кафе з друзями був невід'ємним атрибутом вашого колишнього життя. А зараз для вас з пузожителем найголовніше – спокійна домашня обстановка і смачна домашня їжа. Я вже мовчу про пристрасті вагітної жінки! Смак змінюється до невпізнання: ви можете полюбити банани з солоними огірками або пряники з томатним соком.


Жінки під час вагітності змінюються кардинально: деякі стають ласкавими, а деякі настільки прискіпливі, що немає сил. Змінюється зовнішність, настрій і характер. «Пузатіки» настільки непередбачувані, що складно передбачити, чого б їм хотілося в дану хвилину. Зараз, приміром, їм хочеться чорносливу в шоколаді, а через хвилину - полуниці (посеред зими). І люблячий чоловік повинен зі шкіри геть вилізти, щоб догодити своїй вагітній дружині.

Відповіді на багато питань, що цікавлять нас, вагітних, ми шукаємо в інтернеті, в спеціалізованій літературі, у знайомих і тих, хто вже стали матусями. Так хочеться, щоб у нас все було добре, щоб пологи пройшли без ускладнень, щоб малюк народився здоровим і щасливим на радість усім. Адже так не хочеться помилятися, хвилюватися і переживати, чи правильно все протікає у нас, чи правильно ми чинимо?

Але, тільки після того, як ми пройдемо всю вагітність і пологи, ми зможемо дізнатися, що ми робили так, а що - не так. Адже до цього у нас не було такого досвіду і знань у цій області. Нам під час вагітності багато чого говорили і радили, але не кожна з нас прислухалася до цих порад і побажань. Адже тоді здавалося, що наша вагітність - це наша вагітність, яка нікого не стосується.

А ось завагітнівши вдруге, чи на радість, втретє, ми стаємо вже «розумними», і готові самі радити що завгодно. Прислухатися до «бувалих» вагітних все ж варто. Це той неповторний час, яким варто насолоджуватися, і який згадуєш як почуття першої любові...

Отже, що можуть порадити «бувалі» вагітні:

1. Варто більш ретельно підійти до вибору свого лікаря - гінеколога.

2. Вагітним вперше бажано записатися в школу материнства і відвідувати заняття.

3. Не варто вірити в прикмети, потрібно все ж зібрати придане для малюка, включаючи коляску.

4. Після пологів у вас не буде стільки часу на рукоділля, як раніше. Тому шийте, вишивайте і в'яжіть речі заздалегідь.

5. Вчіть колискові, дитячі віршики, пісеньки і забавлянки для карапуза заздалегідь. Розмовляйте з ним. Він вас чує.

6. Не переживайте, не нервуйте, не сваріться. Негативні переживання і стрес відображаються на стані малюка.

7. Не плачте. Малюк теж переживає і плаче разом з вами. Не варто витрачати свої сили на дрібниці.

8. Більше уваги приділяйте чоловікові. Поки у вас є час, відвідуйте кафе, виставки, ходіть в гості поки є можливість. Балуйте коханого. Це дасть вам не тільки заряд позитиву, але і чоловік відповість вам тим же.

9. Фотографуйтеся! Можете всю свою вагітність сфотографувати по тижнях. Це все ж таки пам'ять, яку оцінить потім ваша дитина, а можливо, і онуки. Зараз професійні фотографи пропонують спеціальні фотосесії для вагітних. Фотографії виходять оригінальними і дуже ніжними.

10. Вивчайте літературу і всі теми, які мають відношення до догляду за дитиною, у Всесвітній павутині.

11. Більше відпочивайте і бувайте на свіжому повітрі.

12. Налаштовуйтеся заздалегідь на грудне вигодовування. Якими б не були нинішні супер-пупер суміші, вони не замінять материнського молока!

13. Слухайте улюблену музику, читайте улюблені книги, спілкуйтеся з рідними людьми.

14. Слухайте своє серце. Саме воно вам скаже, як поступати в якійсь ситуації. У вагітних часто відкривається інтуїція.

15. Займайтеся улюбленою справою: ліпіть, вишивайте. У вагітних відкриваються таланти в цей період. Дуже хочеться щось творити, майструвати і робити.

16. Любіть цей світ і радійте всьому. З вами радіє і ваш малюк. Життя - кльова штука, вам незабаром доведеться показати це ще одній людині!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас