Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи може жінка змінити положення дитини в матці?

Чи може жінка змінити положення дитини в матці?
 

Протягом усієї вагітності плід кілька разів змінює своє положення в утробі матері, проте, на останніх її тижнях, лікар повідомляє жінці, чи зайняла дитина оптимальне для пологів положення – головою вниз. Адже при такому передлежанні, під час пологів по родових шляхах першою проходитиме саме голівка, яка є найоб’ємнішою частиною тіла дитяти.



Проте, інколи малюк займає інше положення, наприклад: сідничне, ніжне, косе чи поперечне. Поперечне передлежання плоду, власне, вважається найбільш проблематичним, адже при такому положенні, дитина не зможе народитися природнім шляхом, швидше за все буде зроблений кесарів розтин.

Якщо Ви дізналися, що Ваш малюк не зайняв ще головного передлежання – не засмучуйтесь, а почніть виконувати спеціальну вправу для зміни положення дитини в утробі матері. Ви маєте знати, що регулярне її виконання у багатьох випадках дає бажаний результат – дитина займає оптимальне положення в матці.

Як діє ця вправа?

Її суть полягає в зміні положення тіла вагітної жінки на певний період часу таким чином, що її таз піднімається вище рівня голови, а це допомагає маляті перевернутись.

Робіть дану вправу декілька разів на день, але краще – до прийому їжі (маля матиме більше простору). Щоби отримати реальний шанс змінити положення дитини, маєте присвячувати вправам не менше, ніж півгодини на день. Обов’язково спілкуйтеся з дитиною під час виконання даних вправ, попросіть її змінити положення, повернутися голівкою до низу. І не забувайте уявляти, як все це відбувається, тоді Вас обох точно чекатиме успіх!

Отже…

Займіть положення лежачи на спині, ногами обіпріться об стіну (або зігніть їх в колінах, а ступні поставте на підлогу). Підкладіть щось під стегна, аби таз був дещо вище, ніж голова (на 30-40 см.), наприклад тугий валик. Полежіть так близько 5-10 хв., включіть приємну музику і думайте про маля.

Успіху Вам і легких пологів!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас