Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти смачних млинців

Рецепти смачних млинців
 

У багатьох з нас млинці – улюблена страва з дитинства. Як десерт, ми могли їх їсти і з варенням, і зі згущеним молоком, і з сиром. Подорослішавши, ми їли млинці з грибами, ікрою та іншими начинками. Це універсальна страва, з якою можна експериментувати! Ми можемо вигадувати різні начинки, різні прикраси. Також можна з млинців зробити млинцевий торт або мішечки.


Відмінно млинці підходять на сніданок, і взагалі, як повсякденна страва, але варто проявити трохи фантазії, і ми можемо подавати млинці на святковий стіл. І, звичайно ж, яка Масляна без млинців?

Так що, дорогі господині, пропонуємо вам кілька смачних рецептів млинців.

Заварні млинці на молоці

2 яйця збити віночком, додати півлітра молока. Добре збити віночком. Додати 1 чайну ложку харчового розпушувача. Додати борошна стільки, як ви робите тісто на оладки. Виливаємо в тісто 1 склянку окропу, перемішуємо все це. Додаємо рослинну олію - 7 ст. ложок. Розжарити сковорідку, змастити її жиром, і можна смажити.

Тонкі млинці

На 1 літр молока: 6 шт. курячих яєць, 2 ст. борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. рослинної олії.

Яйця збиваємо, потім додаємо до них цукор, борошно, олію та літр молока. Нагріваємо сковорідку, щоб вона була розпечена, змащуємо її салом, щоб не приставали млинчики і смажимо, як зазвичай.

«Ажурні» млинці на кефірі

Знадобиться: 3 ст. кефіру, 0,5 ч. л. соди, 0,5. ч. л. солі, 4 ст. л. крохмалю, 2 яйця, 8 ст. л. з гіркою борошна, 0,5 - 3 ст. л. цукру, 3 ст. л. соняшникової олії, 50 г вершкового масла.

Жовтки збиваємо разом з цукром. В окремий посуд виливаємо кефір, додаємо до нього соду, розмішуємо і даємо постояти кілька хвилин. Кефір повинен збільшитися в обсязі, піднятися. До жовтків додаємо крохмаль, борошно і виливаємо кефір. Все це слід добре перемішати. Потім окремо збиваємо білки з сіллю і рослинною олією. Додаємо білки до основної суміші. Все це перемішуємо і смажимо млинці на розігрітій сковороді.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас