Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Млинці на будь-який смак, або наближається масляна!

Млинці на будь-який смак, або наближається масляна!
 

Наближається Масляна – свято, яке символізує проводи зими, перехід до весни. Відзначають Масляну протягом останнього тижня перед початком Великого (передвеликоднього) посту. Одна з основних страв цього свята – млинці, які за своєю формою нагадують форму сонця (це ще наші предки підмітили, тоді й народилася традиція ;).



Пропонуємо декілька рецептів смачних млинців для тих, хто відзначатиме Масляну. Корисною буде ця інформація і для тих, хто її не святкує, адже млинці – смачна і досить проста в приготуванні страва, яка смакуватиме вашій родині і в будні і в свята. Використовуйте різну начинку, експериментуйте і радуйте своїх рідних смачненьким!

«Класичні» млинці

молоко - 500 мл
яйце - 3 шт
цукор - 90 г
сіль - 1/2 ч.л.
сода - 1/4 ч.л.
борошно - 280 г
олія - 30 мл

Змішайте яйця з цукром, сіллю і содою. Додайте півсклянки борошна, вимісіть тісто. Потім розбавте його 250 мл теплого молока. Знову додайте півсклянки борошна, добре вимісіть, щоб не залишилось грудочок. Знову розбавте молоком (250 мл, що залишились), додайте залишок борошна, вимісіть. Додайте олію. Після цього розбавте тісто до потрібної консистенції водою.

Яєчні млинці

яйце - 3 шт.
жовток - 3 шт.
молоко - 2 скл.
борошно - 1 скл.
сіль 1/2 ч. л.
цукор 2-3 ст. л.
олія - 2-3 ст. л.

Збийте яйця і відділені жовтки, додайте молоко, сіль, цукор і олію. Потрохи, збиваючи вінчиком, введіть борошно, слідкуючи, щоб не було грудочок.

Манно-вівсяні млинці

манна крупа - 100 г
вівсяні пластівці - 50 г
кефір - 500 мл
цукор - 50 г
яйце - 1 шт.
сода - 1 ч.л.
олія - 50 мл

Змішайте манку з вівсяними пластівцями, залийте кефіром і залишіть на ніч в холодильнику. Додайте цукор та соду, перемішайте. Після цього додайте яйце і знову добре перемішайте. Влийте олію, перемішайте.

Випікайте млинці на маленькому вогні. Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас