Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепт сирного пирога з безе і вишнями

Рецепт сирного пирога з безе і вишнями
 

У наш час домашня випічка стає справжнім делікатесом. Мало того, що вона набагато смачніша за магазинську, корисніша в рази, так ще й дешевша. Звичайно, мінус тут залишається в тому, що на приготування домашніх десертів нам доводиться витрачати сили і енергію. Крім того, і фантазії не завжди вистачає на приготування різної випічки, тому пропоную вам ще один смачний рецептик пирога з пісочного печива, сиру, вишень і безе. Дуже смачно виходить!

Рецепт сирного пирога з вишнями і безе

Інгредієнти (на велике деко):

- 1 п. маргарину;
- 3 ст.л. сметани;
- Цукру (2-3 ст.);
- 1 ч.л. соди, оцет;
- Борошно (0,5-1 кг);
- 2 кг сиру (творогу);
- 6 яєць;
- Ванільний цукор;
- Вишні у власному соку (можна замінити родзинками, курагою, цукатами, консервованими фруктами).

Приготування:

Маргарин розтопіть на водяній бані, розітріть з половиною склянки цукру і сметаною. Додайте 1 чайну ложку гашеної оцтом соди і знову перемішайте. Потім, потроху всипаючи борошно, вимішуйте тісто. Воно має бути м'яким і пластичним. Викладіть тісто рівномірним шаром на дно дека, попередньо змащеного вершковим маслом або маргарином, і випікайте корж до напівготовності.

Поки тісто печеться, треба приготувати творіг. Його потрібно змішати з 6 яєчними жовтками, ваніліном і цукром за смаком. Якщо творіг попався сухий або береться грудками, його потрібно розтерти або пропустити через м'ясорубку, щоб він став пластичним і однорідним. Викладіть творіг рівномірним шаром на напівготовий корж, на нього викладіть вишні (цукати, родзинки, фрукти).

Приготуйте безе з 6 яєчних білків і цукру. Щоб безе краще стояло, поставте попередньо білки в холодильник на півгодинки. Потім збийте білки міксером у глибокому посуді до пінки, і продовжуючи збивати безе, потроху насипайте цукор. Безе повинно вийти густим і тримати форму. Намажте безе на сир і випікайте пиріг до готовності безе - поки воно не візьметься твердою рум'яною скоринкою (світлого бежевого кольору).

Смачного!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас