Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смак дитинства: трубочки з шоколадним кремом

Смак дитинства: трубочки з шоколадним кремом
 

Пропонуємо Вам рецепт смачних листкових трубочок з шоколадним кремом.



Вам знадобиться

для листкового тіста:

- 2 скл. борошна
- ½ скл. холодної води
- 1 жовток
- 1/4 ч. л. солі
- 200 г вершкового масла
- лимонна кислота (на кінчик ножа)

для начинки:

- 140 г молочного шоколаду
- 300 г вершкового сиру
- 270 мл вершків (33%)
- 35 г вершкового масла
- 1 ст. л. лікеру
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 2 ч. л. ванільного цукру
- 5 ч. л. какао-порошку
- 8 г желатину

Ви можете придбати готове листкове тісто (Вам знадобиться його 500 г), якщо ж маєте трохи часу та натхнення, приготуйте тісто самостійно: просійте борошно на стіл, в центрі гірки із борошна зробіть заглиблення. В невеликій посудині збийте жовток, додайте до нього холодну воду, сіль і лимонну кислоту – все перемішайте та влийте в заглиблення у борошні, вимісіть до однорідної консистенції. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30-40 хв. Візьміть масло (охолоджене) і змішайте його з 2 ст. л. борошна, після цього розкачайте його на посипаній борошном дошці у вигляді квадрата (товщиною приблизно 2 см), охолодіть.

Тісто розкачайте також у вигляді квадрата, товщиною приблизно 1 см (краї мають бути тоншими за середину). У центр розкачаного тіста покладіть охолоджений квадрат із масла та загорніть все у вигляді конверта: з’єднуючи протилежні кути, акуратно їх защипуючи. Знову розкачайте все до товщини 1 см та повторно складіть конвертиком, защипуючи краї. Тісто складіть удвічі і винесіть на холод на 30 хв.

Після охолодження можна знову кілька разів скласти тісто конвертом і розкачати (що більше разів Ви проведете цю «процедуру» - то більше шарів у тісті отримаєте). Для розкачування тіста використовуйте мінімальну кількість борошна.

Наріжте тісто смужками. На металеві конуси, змащені холодною водою, накрутіть смужки тіста внахлист. Випікайте на застеленому пергаментом деку у розігрітій до 210°С духовці 12-13 хв. Зніміть трубочки з конусів і остудіть.

Приготуйте крем. Для цього збийте вершковий сир з ванільним цукром і лікером до повного розчинення цукру. На водяній бані розтопіть шоколад, вершкове масло і 100 мл вершків, додайте розведений в 3 ст. л. води желатин, охолодіть і введіть у сирну масу, збийте до однорідності. Додайте цукрову пудру і какао, знову збийте. Вершки, що залишилися, охолодіть і збийте в густу піну, акуратно підмісіть в шоколадний крем. Накрийте крем харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 год.

За допомогою кондитерського мішка, або шприца, наповніть трубочки кремом. Посипте готові трубочки цукровою пудрою (крізь сито).

Смачного! Насолоджуйтесь! =)

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас