Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Молочниця під час вагітності

Молочниця під час вагітності
 

Вагітність - це такий період, який має як приємні, позитивні моменти, так і нездужання, слабкість і різні неприємні відчуття. Молочниця зустрічається у більшості вагітних і простих жінок. Це захворювання викликане грибком роду Кандіда, тому офіційна його назва - кандидоз.


Цікавий той факт, що молочниця може бути у чоловіків і жінок. Але, якщо у чоловіків це захворювання ніяк не проявляється, то у жінок це захворювання має ряд симптомів. Це і свербіння в області статевих органів, і виділення з піхви, і просто неприємні відчуття. Хоча це і поширене явище у жінок «у положенні», пускати все на самоплив не варто. Потрібно звернутися до лікаря, який веде вашу вагітність, а він вже підкаже вам, чим її лікувати.

Само по собі це захворювання нешкідливе, просто неприємне. Ця інфекція може потрапити в організм жінки через те, що при вагітності імунітет сильно знижується і організм піддається різним застудам і захворюванням. Також молочниця може виникнути при прийомі антибіотиків, носінні синтетичної нижньої білизни, при авітамінозі і різних інфекціях.

Що стосується лікування, то воно повинно бути призначене тільки вашим лікарем-гінекологом. Звичайно, можете підмиватися поширеними засобами: розчин борної кислоти, марганцівки чи соди. Також є нешкідливі лікуючі свічки, які можуть вам допомогти позбавитися від свербіння і виділень. Але, як правило, це тільки короткочасний ефект, і кандидоз зможе повернутися знову, навіть з більшою силою.

Також молочниця може бути пов'язана і з іншими інфекційними захворюваннями або запальними процесами в організмі. Тому вам не варто соромитися, а прямо говорити лікарю про свої проблеми. Це стосується абсолютно будь-яких проявів, захворювань і нездужань. Він візьме у вас мазок, можливо, вам доведеться ще здати аналізи або пройти обстеження, адже необхідно виявити причини такого вашого самопочуття.

Вам потрібно піднімати свої сили, тому лікар може прописати вам вітаміни або засоби, які піднімають імунну систему вагітної жінки. Але вам все-таки варто переглянути своє харчування і збагатити його свіжими овочами та фруктами. Не шкодуйте грошей на сир, молочні продукти. Це корисно як вам, так і малюкові. Намагайтеся готувати різноманітну їжу і їсти тільки свіжі та якісні продукти. На продукти сумнівної свіжості і якості не звертайте уваги.

Молочниця хоч і неприємне явище вагітності, але цілком виліковне. Не варто переживати і зайвий раз і засмучуватися, просто порадьтеся з лікарем і слідуйте його вказівкам, а також добре харчуйтеся і більше відпочивайте!

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас