Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Лікувальні засоби для проблемної шкіри в домашніх умовах (частина 1)

Лікувальні засоби для проблемної шкіри в домашніх умовах (частина 1)
 

Приготовані в домашніх умовах засоби допоможуть у боротьбі з проблемами шкіри, які найчастіше виникають під час вагітності: розтяжки, сухість, подразнення шкіри…

Подразнення шкіри

Коли шкіра тоншає внаслідок гормональних змін, вона стає схильною до подразнень, на ній можуть з’явитися почервоніння та навіть сліди екземи. В таких випадках намагайтесь не використовувати хімічні пральні порошки, переходьте на натуральні миючі засоби та косметику.

Косметична процедура. Натріть половинку огірка і накладіть зелену кашку на обличчя як маску (на очі можна покласти охолоджуючі дольки огірка). Через 15 хвилин змийте прохолодною водою.

Ванна. Наповніть ванну прохолодною водою, додайте 6 крапель ефірної олії ладану і добре розмішайте.

Сухість, лущення шкіри

Багато вагітних страждають на підвищену сухість шкіри. Це пов’язано зі змінами, які відбуваються в організмі.

Дієта. Вам потрібна їжа, багата жирними кислотами: горіхи, соняшник, дрібна жирна риба дуже корисні для Вашої шкіри (і для Вашої дитини, звісно). Щоб отримувати вітамін А, їжте червоні, жовті, оранжеві та темно-зелені фрукти та овочі, яйця, сир, масло.

Косметичні процедури. Протирайте обличчя відваром липового цвіту.

Масаж. 5 ч. л. олії абрикосових кісточок змішайте з 1 ч. л. олії жожоба та додайте одну краплю ефірної сандалової олії (для зволоження). Використовуйте для масажу.

Розтяжки

Швидке розтягнення шкіри на животі, який щоденно збільшується, грудях, стегнах і сідницях, сприяє появі розтяжок (дрібні розриви в з’єднувальній тканині). Виникнення або відсутність розтяжок також тісно пов’язано з генетикою.

Дієта. Їжте більше продуктів, які містять цинк.

Масаж. Приготуйте масажне масло: змішайте 4 краплі ефірних олій мандарину, неролі і ладану, додайте 2 краплі олії бергамоту і змішайте все з 2 ст. л. олії солодкого мигдалю, 1 ч. л. олії паростків пшениці і вмістом однієї капсули вітаміну Е. Використовуйте масло для легкого масажу вранці та ввечері. Після ранкової процедури не виходьте на сонце впродовж 6 годин – цитрусова олія може виявитися фототоксичною. В якості альтернативи (якщо є підвищена чутливість до якогось з компонентів масла), Ви можете робити масаж з кокосовою олією.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас