Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Осінні поробки для дітей з листя (частина 2)

Осінні поробки для дітей з листя (частина 2)
 



Дітям дуже подобається спільна робота, спільні саморобки, адже і ви, і ваша дитина вкладаєте у свою роботу душу, роблячи все з величезною любов'ю один до одного. Виготовляючи поробки, ви приділяєте дитині увагу, розвиваєте її творчі здібності, дрібну моторику, навчаєте. Ми пропонуємо вам ще більше ідей для осінніх поробок з дитиною. Вони не потребують спеціальних матеріалів - все знайдеться у вас вдома, проте подарують вам захоплюючий час, проведений з улюбленим малюком.

осінні поробки для дітейЛото

Із засушеного листя можна зробити картинки на зразок карток «лото». Це відмінний варіант вчити назви рослин. Як і гербарій, лото знайомить малюка з навколишнім світом, розвиває в ньому спостережливість і допитливість. Крім цього, виготовлення такого гербарію розвиває в дитині акуратність, зібраність, вміння працювати з літературою. А також, ці картинки з наклеєними листочками можуть стати чудовою саморобною прикрасою для стін дитячої кімнати.

 

осінні поробки для дітейЛисточки з шоколаду

За допомогою цих листочків ви можете красиво і оригінально прикрасити абсолютно будь-який десерт (торт, пиріг, морозиво). Вам необхідно вимити листочки, розтопити на водяній бані шоколад (білий, чорний, молочний), і акуратно пензликом нанести його на листя. Потім листя з шоколадом слід помістити в морозилку. Шоколад замерзне протягом півгодини, вам потрібно обережно відокремити листочки від шоколаду і все - осіння прикраса для улюбленого десерту готова!

Так як шоколадні листочки в руках тануть дуже швидко , класти їх на торт або десерт потрібно за допомогою ножа. Виглядають вони зі сторони, як справжні листи, адже мають такі ж самі прожилки.

осінні поробки для дітейВідбиток листочка на пластиліні

Це дуже гарний і оригінальний вид поробки. Вам необхідно розкачати пластилін качалкою, зверху покласти листочок (прожилками вниз). Злегка втисніте або просто приплюсніть листочок до пластиліну, і прокатайте качалкою. Зніміть листок з пластиліну, і ви отримаєте дуже красивий відбиток на його поверхні. Замість пластиліну можна використовувати полімерну глину або пасту для моделювання – з ними ви отримаєте справжні зліпки!

Якщо використовувати білу глину, яка твердне на повітрі, то її, як правило, можна потім пофарбувати в будь-який колір. Можете змішати кілька кольорів і розфарбувати так, щоб лист виглядав якомога природніше.

осінні поробки для дітейВідбиток листочка на папері

Для цього потрібно нанести фарбу на листочок і перевернути його на папір. Так вийде відбиток на папері. А ще можна прикладати листя до паперу і обводити контури, потім розфарбовувати, як розмальовку, різними кольорами.

Автор: Зайцева Ірина

 

Творчі здібності дитини варто розвивати з самого малку! Відвідавши інтернет-магазин http://sotniknig.com.ua/, ви зможете придбати товари рукоділля для дітей, а також набори для дитячої творчості. Серед великого вибору продукції ви неодмінно знайдете те, що зацікавить саме вашого малюка!

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас