Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимове взуття для малюка: на що звернути увагу

Зимове взуття для малюка: на що звернути увагу
 

Кожна мама хоче, щоб взимку ніжки її улюбленого чада відчували себе зручно, були в сухості і теплі. Але відправляючись в магазин, часом починаєш губитися у всьому цьому розмаїтті дитячого взуття. Про те, на що потрібно звернути увагу при виборі пари зимових чобітків для свого малюка, і піде сьогодні мова.



Матеріал. Для зовнішньої обробки дитячого взуття найчастіше використовується три види матеріалу: шкіра, шкірозамінник і текстиль. Шкіра - найкращий матеріал, тому як вона дихає (ніжка малюка не буде постійно потіти), еластична (комфортно обтягує стопу) і міцна, але вона дуже дорога, і не кожна сім'я зможе собі її дозволити. Шкірозамінник, навідміну від шкіри, створює парниковий ефект, тому не рекомендується для діток. Натуральні матеріали (текстиль) дозволяють ніжці дихати, що добре для дітей, і більш доступний, ніж шкіра, проте він не дуже міцний і надовго такого взуття не вистачить.

Підошва. Підошва сучасного дитячого взуття виготовляється з термоеластопласту, поліуретану і полівінілхлориду. Поліуретан під впливом низьких температур втрачає свою еластичність і починає ковзати, так що, якщо ви не хочете, щоб ваш малюк постійно падав, вибирайте інші матеріали. Плюс, зверніть увагу на малюнок підошви – він повинен бути спрямований проти ходу, щоб підошва не ковзала.

Розмір. Правильно підібраний розмір подарує крихітці комфорт і тепло. Перед тим , як відправитися в магазин, обведіть на аркуші паперу стопу дитини, а потім покажіть її продавцеві. Занадто маленьке або вузьке взуття призводить до порушення кровообігу і деформації стопи. Вільне взуття не справляє необхідної підтримки, і тому теж призводить до неправильного розподілу навантаження. Більш того, в просторих чобітках, як люблять деякі купувати «на виріст», втрачається теплозберігаючий ефект. Але і в тісному взутті ніжки малюка будуть постійно мерзнути через відсутність вільного простору для повітря.

Вирушаючи за новою парою теплого взуття для свого малюка, обов'язково візьміть його з собою. Приміряючи бажані чобітки на його ніжки, ви зможете краще зрозуміти, чи підходять вони йому. Вдалих покупок і теплої зими!

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас