Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти традиційного зимового напою – глінтвейну

Рецепти традиційного зимового напою – глінтвейну
 

Глінтвейн (з німецької – «гаряче вино») – запашний зігріваючий коктейль, який є традиційним зимовим (швидше навіть різдвяним) напоєм у багатьох країнах Європи. Останнім часом цей ароматний коктейль став особливо популярним і в Україні. Чому б не приготувати його до новорічного чи різдвяного столу?

Основою традиційного глінтвейну є червоне вино (сухе або напівсухе), також обов’язковими у його складі є різні спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх), цукор. Це – класичний рецепт, який передавався з покоління в покоління і дійшов до нас аж з Німеччини (чи то Австрії ;). «Золоте правило» глінтвейну – не доводити його до кипіння. Подається напій, звісно, гарячим.

Отже, пропонуємо Вам кілька рецептів запашного глінтвейну:

Класичний глінтвейн

В половину склянки води додайте кілька бутонів гвоздики, щіпку перетертого мускатного горіха, 1-2 палички кориці. Кип’ятіть спеції протягом 1 хв., після чого дайте настою запам’ятати аромати спецій (залишіть на 10 хв.). До червоного сухого вина (750 мл) додайте трохи цукру чи меду (приблизно 0,5-1 ст. л.) і підігрійте (не доводячи до кипіння). З’єднайте настій прянощів (попередньо процідивши) з гарячим вином. Глінтвейн готовий!

Цитрусовий («Різдвяний») глінтвейн

Закип’ятіть 0,5 л води, туди додайте 1 ст. л. чорного крупно листового чаю, 2-3 палички кориці, 5-6 бутонів гвоздики, 1-2 щіпки мускатного горіху, сушеного імбиру, кардамону, 2-3 шт. духмяного перцю (пропорції і склад спецій Ви можете змінювати за власним смаком). Як і в попередньому рецепті – відставте настій з вогню та дайте трохи охолонути, після чого – процідіть. Червоне сухе вино (1л) перелийте в каструлю, туди додайте порізані яблука (1-2 шт.), апельсин (1-2 шт.), цедру 1 лимона та 200 г меду, нагрійте. Додайте до вина приготований настій із чаю та спецій.

Київський глінтвейн

750 мл напівсолодкого червоного вина змішайте в каструлі із 300 мл вишневої наливки (я використовувала вишневий сік, виходить, звісно, не так «гаряче», але теж дуже смачно). Добре розігрійте цю суміш (але не кип’ятіть!). Додайте нарізаний дрібними шматочками лимон, корицю і гвоздику. Зніміть з вогню та дайте настояти протягом 15-20 хв. Подавайте гарячим (при необхідності – підігрійте).

Насолоджуйтесь!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас