Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зберегти молодість шкіри без дорогих процедур?

Як зберегти молодість шкіри без дорогих процедур?
 

Одним з найефективніших засобів домашньої косметології у догляді за обличчям багато жінок визнали саме… лід. Адже він чудово тонізує шкіру, освіжає її та робить гладенькою й еластичною. Багато панянок вже переконалися, що при регулярному використанні косметичного льоду, шкіра розгладжується, підтягується, її поверхня значно вирівнюється, з’являється природній рум’янець!



Весь секрет – у талій воді, яка має високу біологічну активність. А ще – у холоді, адже контакт шкіри з льодом – це певний стрес для організму: активізується прилив крові, в результаті цього шкіра тонізується, зморшки розгладжуються, а пори – звужуються.

Як приготувати косметичний лід в домашніх умовах?

Жодних хитрощів і особливої мороки: достатньо закип’ятити трохи води і залити окропом ту лікарську рослину, яку Ви вирішите використовувати для приготування «кубиків краси». Накрийте все кришкою і дайте настояти. Коли настій охолоне – розлийте його у формочки і відправляєте в морозильну камеру. Відвар замерз – протирайте кубиками обличчя та шию (можна, також, і зону декольте) 1-2 рази на день. Не зберігайте «кубики краси» у морозилці довше тижня.

Щодо трав, які можна використовувати для приготування косметичного льоду – вибір дуже великий, все залежить від типу шкіри і бажаного ефекту. Універсальним (таким, який підходить для усіх типів шкіри) є суміш наступних цілющих трав: ромашки, м’яти, звіробою, череди, шавлії, липового цвіту (Ви, звісно, можете варіювати цей склад). На комбіновану та жирну шкіру позитивно впливає настій мати-й-мачухи, календули; для сухої шкіри цілющими є м’ята, звіробій. Також, Ви можете використовувати сік лимону для приготування косметичного льоду (має ще й відбілюючий ефект). Дехто заморожує кубики із міцного зеленого чаю. Варіантів – безліч!

Воду краще взяти мінеральну, в ідеалі – дистильовану (хлорованої з-під крану краще не використовувати).

Сама процедура протирання шкіри не має бути надто тривалою (до 5 сек.), інакше можна вразити тонку шкіру обличчя. Здійснювати протирання найкраще по масажних лініях: від центру підборіддя до мочки вуха, від кутика рота до середини вуха, від крил носа до скроні, знизу догори, від центру чола до скронь. Після проведення процедури обличчя не витирайте, нехай вся волога вбереться шкірою. Після цього на вже сухе обличчя нанесіть крем. Дана процедура може стати чудовою альтернативою дорогим (а інколи ще й із сумнівним складом) тонікам, у ланцюжку щоденного догляду за обличчям: очищення – тонізування – зволоження.

Щодо протипоказань, то ця процедура не підходить жінкам, які мають алергію на холод та розширені судинки на обличчі.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас