Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новий рік наближається: приводимо себе до ладу напередодні святкових днів

Новий рік наближається: приводимо себе до ладу напередодні святкових днів
 

До Нового року залишаються лічені дні, а ще стільки всього треба встигнути… І не важливо, зустрічатимете Ви його в розкішному ресторані, чи скромно в стінах рідного дому – гарно виглядати хочеться кожній жінці. Більше того, Ви просто зобов’язані так виглядати, адже, незалежно від Вашого ставлення до свята Нового року щось все-таки є в ньому особливе, магічне, адже починається новий виток життя, увійти в яке хочеться доглянутою і красивою, довершивши усі справи і залагодивши усі проблеми.



Отже, які б’юті процедури можна влаштувати для себе коханої просто вдома, готуючись до особливої Новорічної ночі?

Краса починається зсередини – істина відома кожному, але не завжди ми згадуємо цю мудрість в потрібний момент. У Вас ще є кілька днів, аби обзавестися деякими важливими і корисними звичками. До речі, це дуже символічно, адже до Нового року Ви матимете стимул строго слідувати їм – на святі хочеться виглядати чарівно, а після Нового року з’являється новий стимул – почалося нове життя, в якому немає місця поганим звичками, що руйнують нашу красу і здоров’я.

Найперше, що варто освоїти – навчитися висипатися. Від того, чи добре Ви відпочили залежить половина успіху, адже втома неминуче відбивається на нашому обличчі. Ніхто не сперечається, що час зараз такий непростий, коли ніжитися в ліжку по 8 годин – інколи справжня розкіш, але погодьтеся, часто ми самі винні, що вкладаємось спати дуже пізно: ось додивлюся передачу, ще треба електронну пошту перевірити, кілька хвилин затрималась на якомусь сайті…, – ось і за північ. А Ви маєте знати, що для того, аби добре почуватися і гарно виглядати, дуже важливо лягати не того дня, коли маєте прокинутись, тобто до опівночі. Цьому є своє наукове пояснення, яке базується на врахуванні фаз сну.

Виявляється, наш сон є найглибшим саме в період до опівночі, пропустивши який (сидячи, наприклад, за комп’ютером) потім виспатись буде дуже важко, навіть якщо спатимете всі 9 годин – почуватиметесь сонною і пригніченою, а все тому, що лягли спати не правильно, не вчасно. Чудово було б, якби вдалося також обзавестись звичкою вкладатися спати в один і той самий час; коли організм працюватиме як годинник, то вже за кілька днів Ви помітите результати Ваших старань привести свій режим дня в порядок, на власному обличчі, та й відчуття бадьорості і наповненість енергією Вам також сподобаються.

Можливо, окрім режиму сну, у Вас вистачить натхнення відкоригувати і власний режим харчування. Зараз стільки цікавих статей і передач присвячено темі правильного, здорового харчування, що ми не будемо надто заглиблюватись, але хочемо наголосити на кількох важливих моментах:

• Пийте більше води, і шкіра віддячить Вам сяючим виглядом вже за короткий час, позбудетесь відчуття сухості і лущення шкіри; покращиться обмін речовин, що неодмінно відобразиться на Вашому зовнішньому вигляді. Візьміть за звичку випивати склянку мінеральної негазованої води одразу після пробудження, і протягом дня продовжуйте пити воду (але не після їжі, краще – за пів години до її прийому);

• Перегляньте свій раціон, чи достатньо він збалансований, чи присутні в ньому усі важливі компоненти (білки, жири, вуглеводи)? Може, нарешті, пора навчитись їсти каші на сніданок заміть бутербродів з ковбасою? Звісно, це дуже образно і узагальнено, кожен сам знає, чим він «грішить»: картоплею фрі з МакДональдзу, свіженькими булочками зі згущонкою, чи ситними вечерями перед сном за відсутності повноцінного обіду і сніданку. Зменшіть порції, але збільшіть кількість прийомів їжі, не їжте пізніше, ніж за 3 год. до сну, в якості перекусу – сухофрукти, горіхи усіх видів (замість булочок), і Ви без проблем застібнете блискавку, яка почала ходити тіснувато на улюбленій сукні ;).

Напередодні Дня «Х» обов’язково відвідайте перукаря, потрібно освіжити зачіску, зробіть манікюр та педикюр, Ви маєте виглядати (а головне – почувати себе) доглянутою, розкішною, маєте милуватись собою. Розслаблююча ванна, або контрастний душ напередодні магічної ночі (це вже як кому подобається), епіляція, пілінг, маска для обличчя та рук, акуратний макіяж – без цього теж ніяк.

Щодо домашніх експрес-засобів краси – спробуйте маску з кавової гущі. Вона творить справжнє диво: розгладжує зморшки, вирівнює тон, бадьорить нашу шкіру. Нанесіть кавову гущу на попередньо очищене обличчя, шию, зону декольте, потримайте маску 10 хвилин, а потім обережними масажними рухами зробіть легкий пілінг шкіри. Змийте маску, нанесіть денний крем. Можна додати до гущі яєчний жовток, олію абрикосових кісточок (чи іншу Вашу улюблену олію). Аналогічним способом Ви можете провести пілінг усього тіла – результат Вас приємно здивує! А ще й який аромат…

Проблему розширених пор, мішків під очима та в’ялості шкіри за короткий час допоможе подолати косметичний лід, який легко зробити самостійно (детальніше читайте у нашій попередній статті «Як зберегти молодість шкіри без дорогих процедур?»).

Дуже доречною в холодну пору року є процедура парафінотерапії, яку зараз роблять практично у всіх салонах. Вона не відноситься до над дорогих процедур, проте навіщо переплачувати, якщо можна влаштувати парафінотерапію в домашніх умовах (детальніше читайте у нашій статті «Парафінотерапія в домашніх умовах»).

Ну ось, наближається заповітна ніч здійснення бажань, скоро почнеться відлік нового періоду в нашому житті. Ви маєте чудовий вигляд, і, виявляється, це не так складно! Головне – бажання, мета.

Нехай Новий рік принесе нам омріяне! Веселих усім свят!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас