Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеї для облаштування малогабаритної дитячої кімнати

Ідеї для облаштування малогабаритної дитячої кімнати
 

Якщо ви збираєтеся облаштовувати дитячу кімнату, розміри якої дуже обмежені, вам потрібно керуватися принципом «чим менше, тим краще». Звичайно, дитяча не повинна бути мінімалістичною - у ній має бути все необхідне. З іншого боку, дитяча не повинна бути захаращена і забита усілякими меблями та іншими предметами побуту. Так як же вмістити все, що буде потрібно дитині, в малогабаритну дитячу кімнату і зробити її комфортною?



1. Думайте не в ширину, а у висоту. Так як площа кімнати невелика, вам потрібно використати її висоту по максимуму. Це означає, що меблі повинні бути високими, краще «в полоток», щоб займати меншу площу. Використовуйте місце в шафі по максимуму. Наприклад , на дно можна поставити коробки із взуттям, в антресоль упакувати речі, які зараз не носяться, та постільну білизну. Якщо на шафі залишилося місце, купіть коробки для зберігання речей і використовуйте їх, щоб позбутися від мотлоху на житловому просторі дитини.

2. Зробіть вибір на користь багатофункцінальних меблів. Наприклад, ви не можете зберегти навіть трохи простору, купуючи ліжечко. Адже воно повинно бути досить просторим і зручним для дитини. Проте, вибравши багатофункціональну модель з висувними ящиками для зберігання речей, у вас практично відпаде потреба в комоді. Замість пеленального столика можна обзавестися компактною моделлю, яка розкладається і кріпиться на дитяче ліжечко. Є безліч і інших таких самих універсальних і багатофункціональних предметів меблів, включаючи цілі ігрові та робочі станції.

3. Використовуйте вільне місце на стінах. Наприклад, компактний пеленальний столик, який складається до стінки, може стати дуже зручним варіантом. Як правило, в них є кілька невеликих відділів, в яких ви можете зберігати необхідні речі, коли столик складений.

Використовуйте місце на стінах і для полиць. Так, зараз у малюка є всього пара книжечок. Але пізніше у величезній кількості у нього з'являться іграшки, набори для творчості, канцтовари, книги та настільні ігри. Все це потрібно буде кудись складати. А якщо на підлозі для коробок місця не так багато – полиці на стінах стануть ідеальним варіантом. Також не забувайте про всілякі підвісні кишеньки, гачечки тощо. Їх можна розмістити не тільки на стінках, а й на двері або дитячому ліжечку.

4. Ілюзія вільного простору. Вона дозволить почувати себе краще в малогабаритній кімнаті, ніби не така вже ця кімната і маленька. Купляючи шафу, пеленальний столик і інші дитячі меблі, зробіть вибір на користь кутових моделей. Вони візуально займають набагато менше місця, через що у вас не буде відчуття, що кімната перевантажена.

Колір стін кімнати також відіграє важливу роль - через нього кімната може здаватися більшою або меншою. Вибирайте м'які пастельні відтінки для малогабаритної дитячої кімнати. Якщо вам подобаються соковиті, насичені кольори, зробіть світлий фон і додайте в кімнату яскравих деталей. Якщо в кімнаті низькі стелі, ви можете розфарбувати одну стінку вертикальними смужками (або купити такі шпалери), щоб створити ілюзію висоти.

Дзеркала також візуально збільшують житловий простір. У сучасних магазинах ви можете вибрати дзеркала для дитячої будь-яких форм і дизайнів. Почепивши дзеркало на стіну навпроти вікна, ви зробите кімнату набагато світлішою. Але пам'ятайте, що дзеркала, як правило, важкі, тому вам потрібно ретельно кріпити їх в дитячій кімнаті.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас