Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпечна дитяча: що потрібно передбачити?

Безпечна дитяча: що потрібно передбачити?
 

Всі батьки бажають для своєї малечі тільки найкращого. І звичайно, коли справа стосується облаштування дитячої кімнати, в першу чергу, хочеться зробити її і безпечною, і комфортною для крихітки, тому до цього питання підходять з особливою уважністю і педантичністю. Як зробити дитячу кімнату по-справжньому безпечною для вашого чада у всіх сенсах цього слова? Своїми порадами ми поділимося з вами далі.



Матеріал меблів. Це те, на чому економити вже точно не варто. Найкраще вибирати меблі з натуральної деревини , як елітні меблі від компанії «Профессионал» - http://professionalgroup.com.ua/detskie-komnaty - вони екологічно чисті, а для їх обробки використовуються виключно безпечні засоби, що підтверджується сертифікатом. А от сучасні недорогі меблі з МДФ – сумнівний вибір.

Само собою зрозуміло, що меблі не повинні мати гострих кутів, виступів і задирок, тому купуючи їх, уважно огляньте і обмацайте кожен сантиметр. Так, нехай ви витратите зайвий час, проте будете повністю впевнені в їхній безпеці для дитини.

Предмети інтер'єру. Неправильно підібрані за розміром предмети інтер'єру також можуть нашкодити дитині. Так, стіл і стільчик повинні чітко відповідати віку, щоб малюку не доводилося дотягуватися до чогось або сидіти нагнувшись – це може зіпсувати поставу і спричинити подальші проблеми з хребтом. Сівши на стілець, зігнуті в ліктях руки повинні бути врівень зі стільницею, спина при цьому має добре прилягати до спинки стільчика, а ніжки малюка – вільно діставати підлоги.

Шафа, де зберігаються речі дитини, має бути невисокою, щоб малюк міг самостійно дістати і прибрати іграшки або речі, не стаючи на стільчик та інші предмети, з яких так легко впасти. Вибираючи між ліжком і диваном, навіть не сумніваючись віддавайте перевагу саме ліжку, тому як дивани не надають необхідної підтримки хребту з причини відсутності ортопедичного матраца.

Колірна гамма. Це запорука психологічного здоров'я вашої дитини. Психологи рекомендують оформляти дитячу кімнату в спокійних врівноважуючих тонах. Незважаючи на те, що діти обожнюють яскраві кольори, активну частину свого життя вони проводять поза домом – на майданчику, в дитсадочку чи школі, а приходячи додому, необхідно забезпечити спокійну атмосферу, в якій психіка дитини зможе розслабитися і відпочити після насиченого дня. Ідеальним рішенням є ніжні пастельні кольори, як персиковий, рожевий, світло-жовтий, оливковий, салатовий, блакитний і білий.

З іншого боку, не варто забувати про різні дрібниці і декоративні матеріали – ось вони якраз можуть і повинні бути яскравими і мати непросту вітіювату форму. Це, на думку психологів, допоможе розвинути фантазію вашої дитини.

Здоров'я кожної людини – це не тільки відсутність хвороб, але і хороше самопочуття щоранку. Дотримуйтесь цих рекомендацій, і нехай ваша дитина росте здоровою і щасливою!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Меблі в дитячій кімнаті: що потрібно придбати?

Облаштування дитячої кімнати – важливий етап, адже саме від того, наскільки грамотно він виконаний, багато в чому залежатиме, чи комфортно дитині буде перебувати у її маленькому світі – у власній кімнаті. Один з важливих моментів – правильний підбір та розміщення меблів. Які саме меблі потрібні в дитячій, як підібрати якісні корпусні і мякі меблі, яким матеріалам надавати перевагу?

Як вибрати покриття підлоги в дитячу

Безсумнівно, всі батьки хочуть, щоб кімната малюка була не тільки красивою, але і максимально безпечною. Тому, вибираючи покриття підлоги для дитячої, варто керуватися не тільки естетичними міркуваннями, але і турботою про здоров'я малюка. Матеріал, яким покрита підлога в кімнаті для дітей, повинен бути гіпоалергенним, антистатичним, екологічним і теплим. Цим вимогам відповідають багато сучасних матеріалів, тому давайте розглянемо більш докладно всі можливі варіанти для дитячої кімнати.

Як заощадити на облаштуванні дитячої кімнати

Усім батькам без винятку хочеться, щоби їхній малюк зростав в достатку і нічого не потребував. На жаль не всі сьогодні заробляють стільки, щоб без проблем забезпечити всі потреби свого малюка і свої власні. Меблі – одна з найбільш витратних статей бюджету, саме тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами простими порадами, як можна заощадити на облаштуванні дитячої кімнати.

Якою повинна бути дитяча кімната?

Для кожної дитини дитяча кімната - це її особливе і незамінне місце у всій квартирі або будинку. Це її особистий простір, маленький світ, в якому панують м'які іграшки різних розмірів, всілякі ігри, різні брязкальця і дрібнички.