Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

9 секретів прання у пральній машині

9 секретів прання у пральній машині
 

А чи знаєте ви, що сектор пральних машин займає третю частину від виробництва електронних приладів для дому? І це не дивно, адже прання вважається найважчою з домашніх турбот, саме тому, переїжджаючи в нову квартиру, перше, що намагаються купити – це пральна машинка.



Добре, що давно минули ті часи, коли жінка повинна була перепирати всю білизну тільки за допомогою своєї сили, і сьогодні пральні машини надійно оселилися в наших будинках, полегшуючи щоденну домашню працю жінок. Для того, щоб перепрати купу білизни, досить завантажити її в машину, насипати порошку, натиснути пару кнопок. Але навіть у такій простій справі, виявляється, є свої секрети, які допоможуть вам зберегти речі і продовжити термін служби улюбленої машинки.

Корисні поради для прання в пральній машині

1. Речі для прання краще сортувати за таким принципом: білі, світлі, сині та зелені, червоні, чорні.

2. Перед пранням подивіться, щоб в кишенях не було дрібних предметів – вони можуть пошкодити барабан. Це також допоможе захистити насос, що зливає воду.

3. Не періть разом великі і дрібні речі – це допоможе зберегти баланс в барабані і уникнути зайвої вібрації машинки.

4. Щоб зберегти речі від зношування, перед пранням обов'язково вивертайте їх навиворіт.

5. Також не нехтуйте розрахунком порошку – його надлишок псує не тільки речі, але й механізм пральної машинки.

6. Всі предмети, що бовтаються, здатні пошкодити барабан. Щоб уникнути зайвих ушкоджень, перед пранням не полінуйтеся застібнути ґудзики всілякі заклепки, зав'язати тасьми, стрічки, шнурки і т.д.

7. Не забувайте регулярно, хоча б 1-2 рази на рік, чистити ТЕН (нагрівач) від накипу, все ж вода у нас не найкраща. Це можна робити як за допомогою спеціальних засобів, так і за допомогою простої лимонної кислоти.

8. Завантажуючи білизну, користуйтеся принципом «краще менше, ніж більше» - тобто краще недовантажити машинку, ніж перевантажити. Так і білизна випереться краще, і сама машина прослужить вам довше.

9. Не пересушуйте речі. Вивішуючи їх на балкон або навіть сушку, намагайтеся знімати випрані речі, як тільки вони висохнуть. Це допоможе вам зберегти м'яку структуру волокон. Крім того, якщо ви сушите речі на балконі, їх колір буде вигоряти від сонця.

Ці прості поради допоможуть вам продовжити життя і ефективну роботу пральної машинки, а також набагато довше зберегти привабливий зовнішній вигляд одягу та домашнього текстилю.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас