Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дівчат

Для дівчат

… і не тільки. Скоріш за все, ці ігри будуть цікаві дівчинкам, хоча, напевно, знайдуться хлопці, які з не меншим задоволенням пограють разом з маленькими принцесами.

Господині

Додатково вам знадобляться: ляльки

Ляльки лежать у ліжечках. Учасники гри повинні розбудити ляльок, зробити з ними зарядку, умити, почистити їм зуби, причесати, прибрати ліжко, одягнути, нагодувати, погуляти з лялькою, пограти з нею, вимити їй руки, нагодувати, умити, роздягнути, покласти в ліжко і заспівати колискову пісеньку. Перемагає той, у кого це швидше і краще вийде. Таким чином діти чітко засвоять розпорядок дня – і їм, скоріш за все, не треба буде пояснювать, чому зараз ми йдемо спати, а не гуляти.

Хто кого переспіває

Кожен згадує улюблену пісню. По знаку ведучого гравці починають співати, але про себе (мовчки). А коли ведучий хлопне двічі, всі продовжують співати вголос. Головне - утримати мелодію і не переплутати слова.

Переможе той, хто доспіває пісню до кінця, не збившись.

У образі

Прочитайте яку-небудь маленьку розповідь, епізод або абзац. І запропонуєте подумати: хто і кому міг би цю історію розповідати? Діти напевно придумають безліч версій: Мальвіна розкаже її Буратіно, або ж Людина-павук – своєму другові.

Тепер запропонуєте «розповісти» цю історію від імені героя-розповідача, тобто прочитати текст не своїм голосом. Голосом старого або однорічної дитини, карлика або велетня, розбійника або Вітру... Залежно від вибраних версій. Зазвичай читати в образі дитині легше: начебто і не вона читає, а той, інший. А спотикається і пихкає, тому що так потрібно по ролі. Виправдано і легалізовано. Тому не страшно. І слухачі не нудьгують: їм належить оцінити роботу - схоже чи ні?

Магазин

Ну, в магазин будь-яка дитина й сама може пограти! – скажете ви. А ви спробуйте, не кожна дитина буде сама придумувати гру. Простіше - приєднатися до тієї, що вже придумали дорослі. У найпростіший магазин можна грати із зовсім ще маленькою дитиною. Для дорослішого дитинча можна поставити завдання і складніше.

Для дітей молодшого віку підійде гра на розвиток пам´яті. Ви можете послати дитину в «магазин». Починають з 1-2 предметів, поступово збільшуючи їх кількість до 4-5. У цій грі корисно міняти ролі: і ви, і дитина по черзі можете бути і дочкою (або сином), і мамою (або татом), і продавцем, який спочатку вислуховує замовлення покупця, а потім йде підбирати товар. Та і самі магазини можуть бути різними: «Булочна», «Молоко», «Іграшки» і так далі. Для старших потрібно зробити написи: «Магазин», назви відділів, цінники з найменуванням товарів. Варіантів гри - тисяча, ніхто не заважає вам придумати свої.

Дитина - продавець Магазин закритий. У дитини картки-цінники і «товар». Завдання: розкласти «товар» по поличках, поставити цінники відповідно до товару (для маленьких - за допомогою мами або тата). Записати кількість товару (для маленьких – викласти за допомогою рахункових паличок).

«Прийом товару» Дитина - продавець, мама (тато) - постачальник. Постачальник привозить новий товар, продавець приймає, перераховує, розставляє по поличках, домовляється про постачання так, щоб товару була рівна кількість, тобто рахує різницю.

«Дитина - продавець, батько – покупець» Тут все ясно. Бажано називати різну кількість товару (залежно від віку). Можна ускладнити завдання: «Ні, я переплутала, мені треба не три олівці і п´ять книжок, а п´ять книжок і сім олівців». Дитина рахує суму, називає, виписує «товарний чек», отримує гроші, дає здачу.

«Дитина - покупець, батько – батько» Мама посилає дитину «в магазин» (у іншу кімнату, де розташований товар) із списком (залежно від віку). Наприклад: «Купи, будь ласка, чотири книжки, два ведмежата і три олівці: червоний, синій і зелений».

«Переоблік» Підрахувати залишок товару, порівняти із записаним раніше товаром і підрахувати різницю. З´ясувати, якого товару куплено більше, якого менше. Замовити «постачальникові» на завтра потрібнау кількість товару (з урахуванням «попиту», пояснити дитині, що це таке). Перерахувати «виручку» і здати «інкасаторові» (мамі). Для маленьких, звичайно, треба спростити завдання і починати з малого, поступово ускладнюючи. Доповнення: Щоб «посунути» дитину до порівняння кількості в грі № 3, треба попросити товару більше, ніж є в «магазині».

«Постачальник» привозить товар, але неправильну кількість. Дитина повинна перерахувати і з´ясувати скільки «постачальник» «недодав» або «передав» товару. Для цього товар повинен бути заздалегідь записаний.

«Дитина - постачальник, батько – продавець» Усе те ж саме, але навпаки. Для маленьких діток можна користуватися готовими картками з цифрами, для того, щоб «записувати» кількість товару, великі діти можуть записати. Можна «продавати» геометричні фігури, наприклад, «три зелені квадрати, один червоний трикутник і п´ять жовтих овалів», далі куби, піраміди, циліндри і тому подібне. Викласти іграшки, речі, все, що є на «прилавку». Покласти букви (картки, магнітну азбуку і так далі) в пакет. Гравці витягують букви по черзі і називають. Вони можуть «купити» той предмет, назва якого починається з витягнутої букви. Для підрахунку «куплених» речей можна скористатися рахунками.

Читайте також про дитячі ігри на нашому сайті:

Розвиваючі ігри для дівчат: Перукар

Фонетичні ігри для дітей від 4 до 7 років

Обговорення казок із дітьми

Ігри для дівчат та хлопчиків різного віку

Дитяча пантоміма

Ще ігри для дітей...

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як привчити дитину робити ранкову зарядку

Ранкова зарядка – це незмінний атрибут всіх успішних людей. Посудіть самі, крім здоров'я вона несе в собі дисципліну – необхідно робити її щоранку, витримку – все робити за регламентом і режимом дня. Такі правильні норми, закладені в дитинстві, приведуть згодом до того що, зарядка буде не те, що звичкою, а нормою. Як почистити зуби, а спорт – ритуал, без якого не можна прожити і дня.

Роль конференц-залу у розвитку бізнесу та спільноти

Історія людства свідчить про те, що великі зміни завжди починалися зі збору різноманітних індивідуальностей разом для обговорення ідей та спільних цілей. У сучасному світі конференц зали стали не тільки місцями для обміну думками та досвідом, але й важливим інструментом для розвитку бізнесу та спільноти.

Дитина і піст

Чи мають діти постити? Можливо у Вас також виникало таке питання, особливо воно є актуальним зараз, у час Великого Посту, який є одним з найбільш суворих та шанованих постів у християн. Найповніше та найдостовірніше відповість на це питання, звісно, священик, проте, оскільки ми вже зачепили тему посту, хочемо навести кілька тез з цього приводу.

Різноманітність відпочинку у санаторіях України

Природні чинники формують унікальні умови у деяких регіонах України. Завдяки збалансованому мінеральному складу у воді, унікальним властивостям бруду, глини або інших речовин, насиченому повітрю киснем, ефірними оліями та випарами солі, можна істотно поліпшити стан здоров'я. Останні кілька років відродилася популярність проводити свою відпустку в санаторії в Україні. Якщо грамотно підібрати профіль здравниці, можна досягти відразу кількох поставлених цілей.