Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати штори для кухні

Як вибрати штори для кухні
 

Штори – необхідний елемент інтер'єру кожної кімнати, включаючи і кухню. Без них голі вікна виглядають зовсім не затишно. Але якщо в житлових кімнатах ми можемо дозволити собі все, що захочемо, то штори для кухні повинні бути дійсно практичними, і незважаючи на це, дизайном жертвувати теж не хочеться. Наші поради допоможуть вам визначитися з вибором і купити штори, які зроблять вашу кухню дійсно затишною.



Вибір штор для кухні повинен залежати не тільки від ваших смаків та уподобань, на нього також впливає розмір і розташування кухонного вікна (вікон), дизайн самої кухні. З нього й почнемо.

Стиль інтер'єру кухні

Як і в інших кімнатах, дизайн інтер'єру на кухні відіграє дуже важливу роль. Вибираючи штори, ви повинні уявляти собі, як вони виглядатимуть, і чи підійдуть під стилістику інтер'єру. Так, для кухні в стилі кантрі не варто купувати ультрасучасні дизайнерські штори. Для простого і затишного інтер'єру кантрі найкраще підійдуть штори на декоративних петлях або з фіксованим драпіруванням зверху. Це якщо ви хочете довгі штори.

Короткі штори, як правило, є більш вдалим рішенням для кухні, і більш практичним. Це стосується кухонь, в яких вікно розташоване біля плити, раковини або робочої поверхні. Якщо ж вікно знаходиться в області обіднього столу, то довгі штори все ж виглядатимуть краще.

Колір

Зробіть кухонне вікно родзинкою інтер'єру, вибравши однотонні штори, які красиво контрастують на фоні стін. Елегантності кухні можна надати, вибравши нейтральні кольори і простий дизайн штор. Якщо у вас шпалери з малюнком, то виберіть однотонні штори в тон шпалер або ж купіть штори з візерунками і приверніть увагу до кухонного вікна, якщо стіни кухні мають нейтральний колір.

Тканина

Матеріал, з якого пошито штори, не менш важливий, ніж їхній колір. Так якщо ви хочете, щоб крізь кухонне вікно проходило менше світла, виберіть штори з темного і щільного матеріалу. Мінусом таких штор є те, що вони візуально зменшують простір, тобто ваша кухня буде здаватися меншою.

Світлі штори з легкої тканини, навпаки, зроблять кухню просторішою. Для кухонних вікон рекомендується вибирати тонкі і легкі штори, можливо навіть буде достатньо однієї лише тюлі. Адже штори на кухні доведеться прати набагато частіше, ніж всі інші. Крім того, тонкий дихаючий матеріал буде утримувати в собі набагато менше запахів їжі, що теж дуже практично, якщо ви не хочете, щоб на кухні постійно смерділо, наприклад, котлетами.

Прості поради, приведені вище, допоможуть вам вибрати практичні штори, які стануть найкращою окрасою вашої кухні.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас