Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Секс під час вагітності: найкращі пози

Секс і вагітність

Упродовж століть про секс під час вагітності не прийнято було говорити. Для наших прародителів, мало інформованих лікарями і знахарями, секс «в положенні» був чимось негігієнічним, заразливим. Якби вони придивилися до цього питання уважніше, вони б зіткнулися з абсолютно іншою картиною: сьогодні живіт вагітної жінки еротичний, вагітні зірки знімаються голими для модних журналів, а медики рахують статевий акт під час вагітності таким же або навіть здоровішим заняттям, ніж в «звичайному» стані.

Наявність сексуального бажання під час вагітності залежить не тільки від особливостей кожної окремої жінки, але і від строку вагітності.

Згідно всіх проведених досліджень, у 54% жінок протягом перших трьох місяців вагітності сексуальне бажання знижується у зв´язку з фізичними змінами в організмі, а також через токсикоз, нудоту на початковій фазі. Також створює свій вплив і психологічний чинник – страх перед появою на світ нової істоти.

Але все це закінчується на четвертому місяці вагітності. Організм жінки вже перебудувався, гормональний фон стабілізувався, і лібідо зростає. З цієї миті і до шостого або сьомого місяця жінка відчуває потребу в активному статевому житті, швидше і легше збуджується. Зовнішні і внутрішні статеві губи під час статевого акту збільшуються, і тому секс приносить більше задоволення, в окремих випадках жінки навіть досягають багатократного оргазму.

З шостого місяця вагітності, 75% пар продовжують вести нормальне статеве життя, тоді як 25% відчувають дискомфорт через великий живіт і неспокій за стан дитини, що заважає їм нормально займатися сексом.

Сексуальні пози для вагітних

На боці

Ця поза дуже зручна, якщо живіт вже дуже великий. Жінка лягає на бік, а чоловік – позаду неї, підтримуючи тілом частину її ваги. При необхідності, для полегшення статевого акту, чоловік піднімає і підтримує рукою ногу жінки. Така поза допомагає уникнути тиску на плід, крім того, чоловік має можливість пестити груди і живіт своєї партнерки.

Лицем до лиця

Жінка сідає зверху на свого партнера. У такій позі вона може контролювати глибину проникнення і ритм. Хоча ця поза може показатися важкою для жінки на п´ятому або шостому місяці вагітності, це не зовсім так: чоловік може використовувати свої стегна або коліна як опору для партнерки, щоб їй було зручно і вона зосередилася на рухах.

Секс на спині

Вагітна лягає на спину, а чоловік проникає в неї збоку, лягаючи під її стегна. Ця поза хороша для жінок на четвертому місяці вагітності або на раніших термінах, оскільки, починаючи з п´ятого місяця, із-за тяжкості матки секс в такій позі може спровокувати серйозні кровотечі.

Секс сидячи

Стілець може відмінно підтримати вагу двох тіл і зробити секс зручніше. Зрозуміло, чоловік сідає на стілець, а його партнерка – на нього, розсунувши широко стегна. Якщо термін великий, то жінка може сісти до партнера спиною.

Секс на колінках

Любителі цієї позиції можуть практикувати її протягом перших шести місяців вагітності. Важливо покласти під живіт партнерки подушки, щоб їй не було так важко.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Жіноче Здоров´я: Глибоке Зрозуміння та Збереження

Жіноче здоров'я — це складний та непередбачуваний аспект життя, який об'єднує в собі ряд фізіологічних та емоційних викликів. Від вагітності до менструації, від репродуктивної системи до загального благополуччя — розглянемо кілька ключових аспектів жіночого здоров'я та те, як розуміння цих питань може вплинути на якість життя.

Екстракорпоральне запліднення: надія для пар, які прагнуть стати батьками

Екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ) – це сучасний метод лікування безпліддя, який включає запліднення яйцеклітини сперматозоїдом поза тілом жінки. Цей процес став революційним проривом у репродуктивній медицині, відкриваючи двері до батьківства для багатьох пар, які зіткнулися з проблемами здоров'я або іншими труднощами на шляху до створення сім'ї.

Що мами вирішують робити так само, а що – по-іншому з другою дитиною (частина 1)

Всі ми навчаємось на своїх помилках та досвіді, і батьківство – не виняток.

Насправді, у більшості випадків батьківство базується на методі спроб та помилок. Адже для тих, хто став батьками вперше, будь-який досвід пов'язаний із появою малюка – новий. Ми багато чого вчимося і до багато чого зовсім не готові (скільки статей і книг не прочитай).

Як підготувати малюка до появи другої дитини

Поповнення у сім'ї – це завжди радість. Хіба що, окрім тих моментів, коли старші братики та сестри починають ревнувати маму до малюка. В останні роки ваша дитина була центром вашого світу, а тепер всю цю увагу і все це кохання їй доведеться ділити з малюком. Так, вам доведеться почати приділяти старшій дитині менше часу та уваги, але не варто через це панікувати.