Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як навчитися міцно спати і висипатися

Як навчитися міцно спати і висипатися
 

Всі ми знаємо, як багато залежить від міцного, здорового сну – і здоров'я, і молодість і наше самопочуття протягом дня. Незважаючи на це, в наш час дуже багато хто страждає від постійного недосипання. Здавалося б, і лягаємо ми вчасно, і спимо достатньо часу, а за ніч все одно не встигаємо відновитися і на ранок відчуваємо себе мляво. Як же навчитися висипатися?



Звичайно ж, перш за все вам потрібно забезпечити комфортні умови для сну. Від того, наскільки зручно буде вашому хребту під час сну, багато в чому залежить і ваше загальне самопочуття на ранок, адже від нього нервові закінчення відходять до всіх систем і органів нашого тіла. Тому дуже важливо спати на хорошому матраці і якісній подушці, які здатні подарувати вашому хребту по-справжньому повноцінний відпочинок. На сайті http://podushka.com.ua/ ви зможете купити все необхідне для комфортного сну – від матраців і подушок до постільної білизни і затишних пледів.

Так само ви повинні розуміти, що сон повинен бути пріоритетним – ніякі справи не важливіші за ваше здоров'я і гарне самопочуття. Щоб організм міг повноцінно відпочивати і відновлюватися, намагайтеся виробити графік сну – тобто, лягати і вставати приблизно в один і той же час. Вечеряйте заздалегідь, бажано не пізніше 8 години вечора, щоб їжа встигла перетравитися до того, як ви підете в ліжко. На вечерю намагайтеся не переїдати, та й взагалі вечеряти краще чимось легким.

Безпосередньо перед сном виділіть трохи часу на те, щоб просто відпочити і розслабитися: прийміть ванну, випийте трав'яного чаю, почитайте улюблену книгу, послухайте улюблену музику, помедитуйте ... Налаштуйтеся на відпочинок. Знайдіть спосіб релаксації, який буде працювати саме для вас. Провітріть кімнату перед сном, щоб під час сну дихати свіжим повітрям. Якщо у вас є кондиціонер або автономне опалення, то на час сну рекомендується знижувати температуру повітря в квартирі на пару градусів.

Виробивши ці прості звички, ви незабаром помітите, наскільки краще стали спати і висипатися.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас