Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Важливі речі, яким собака може навчити вашу дитину

Важливі речі, яким собака може навчити вашу дитину
 

Рано чи пізно кожна дитина починає говорити про те, що хоче домашнього вихованця. Ваш малюк хоче цуценятко, а ви не впевнені, чи варто заводити собаку? Єдине, про що вам варто подбати – це гігієна і чистота в будинку, в іншому ж собаки дуже добре впливають на дітей, можна сказати, беруть безпосередню участь у їх вихованні.



Як показали дослідження вчених, діти, які ростуть в будинку з собачками, краще адаптуються до дорослого життя. Адже собака розвиває дитину в соціальному, інтелектуальному, емоційному і навіть фізичному плані. Дітки, яких «виховують» ці домашні тварини стають більш чуйними, знаходять більше друзів, легше знаходять спільну мову зі сторонніми людьми і т.д. А тепер докладніше про все, чого може навчити собака вашу дитину.

1. Відповідальність. Мабуть, це найголовніше, чого навчають наших дітей домашні тварини. Як кажуть, ми у відповіді за тих, кого приручили. Коли малюк навчиться піклуватися про собаку, задовольняти її потреби, він стане більш відповідальним, і не тільки в догляді за домашнім вихованцем, а і в інших питаннях. Проте, коли дитина буде бачити, що вихованець зростає і радіє життю, це підвищить і її самооцінку, що також дуже важливо.

2. Безкорислива любов. Як відомо, собаки – одні з самих люблячих і відданих тварин. Кожен день собака буде чекати на вас, радіти, коли ви приходите додому, спілкуватися з вами – ніщо так не порадує її як просто ваша присутність. Це найяскравіший приклад безкорисливої любові. Така поведінка вихованця стане не тільки прекрасним прикладом для наслідування – навчить самої справжньої любові, а й, знову ж, підніме самооцінку і самовпевненість малюка.

3. Довіра. Жодна жива істота в світі так не заслуговує довіри, як собака. Вони віддані і безкорисливі. Крім того, собака завжди буде рада вислухати дитину. І навіть якщо вона не знає змісту слів, вона все розуміє по тону мови і мові жестів. У підсумку, ваш малюк навчиться відкриватися не тільки домашньому улюбленцю, а й оточуючим його людям, довіряти їм, як і улюбленому песику.

4. Комунікабельність. Багатьом собакам подобаються люди, їм подобається зустрічатися з новими знайомими (у вашій компанії, звісно). Такою своєю поведінкою вони вчать дітей навичкам соціалізації, дітки стають більш комунікабельними, відкритими і уважними до людей.

5. Активність Щоденні прогулянки та ігри з собакою будуть привчати дитину до фізичної активності. Тварині необхідно рухатися кожен день, щоб залишатися у формі і почуватися добре, а люди, у яких є собаки, починають вести себе таким же чином.

6. Важливість сімейних відносин. Собака навчить вашу дитину любити і цінувати сім'ю. Вона покаже, як добре і приємно проводити час у колі сім'ї. Крім того, собачки відмінно справляються з сімейними конфліктами, примирюючи між собою оточуючих.

7. Терпіння і співпереживання. Останнє, але не менш важливе. Як і всі живі істоти, собачка спочатку буде маленькою, потім дорослою, потім почне старіти. Особливо під кінець їй буде потрібен особливий догляд, а так як дитина буде любити вихованця, вона зробить все, щоб йому було добре – буде терплячою і співчуваючою. А ці якості необхідні кожній дорослій людині.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас