Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати покриття підлоги в дитячу

Як вибрати покриття підлоги в дитячу
 

Безсумнівно, всі батьки хочуть, щоб кімната малюка була не тільки красивою, але і максимально безпечною. Тому, вибираючи покриття підлоги для дитячої, варто керуватися не тільки естетичними міркуваннями, але і турботою про здоров'я малюка. Матеріал, яким покрита підлога в кімнаті для дітей, повинен бути гіпоалергенним, антистатичним, екологічним і теплим. Цим вимогам відповідають багато сучасних матеріалів, тому давайте розглянемо більш докладно всі можливі варіанти для дитячої кімнати.

Дерев'яне покриття (паркет або масивна дошка)

Таке покриття може похвалитися відмінною теплоізоляцією, завдяки чому ваш малюк зможе повзати і грати на підлозі, скільки захоче, не боячись застудитися. Крім того, покриття з натуральної деревини дуже зносостійке і прослужить набагато довше, ніж будь-яке інше. Даремно багато людей вважають, що подібного роду покриття доступно лише дуже забезпеченим людям, адже його ціна залежить від вартості робіт з укладання паркетної дошки і обраного матеріалу. Від типу деревини залежить і сам матеріал, і вартість монтажу, і якщо для вас не принципово, щоб на підлозі було покриття з червоного дерева, тоді ви спокійно зможете вибрати щось із більш економічних варіантів.

Ламінат

Ламінат також є відмінним матеріалом для облаштування дитячої. Посудіть самі: він рівний, теплий, його легко мити, в ньому не розводяться бактерії і, крім того, вибір кольорів і фактур просто величезний, так що його з легкістю можна підібрати під будь-який інтер'єр. Але з іншого боку, ламінат – більш м'який матеріал, ніж деревина – він легко дряпається і менш довговічний. Ще один істотний недолік ламінату – це властивість здуватися, якщо на нього розлили воду і відразу ж не витерли.

Лінолеум

Це універсальне покриття, до якого ми звикли з дитинства. Залежно від якості, лінолеум може бути досить щільним, зберігати тепло і форму. Та все ж лінолеум навряд чи можна назвати зносостійким, адже він дуже м'який. І якщо ви захочете, наприклад, зробити перестановку, глибоких вм'ятин на ньому вам не вдасться позбутися.

Коркове покриття

Нове слово в оформленні дитячих кімнат. Сьогодні коркове покриття рекомендують навіть лікарі-ортопеди, обґрунтовуючи це тим, що пружність такого покриття значно знижує навантаження на скелет дитини. Крім того, така підлога буде володіти відмінною теплоізоляцією і бактерицидними властивостями, вона екологічна і легко миється. Істотним недоліком коркового покриття знову ж таки є відносно низька його зносостійкість.
 

Ковролін

Деякі батьки вважають за краще покривати підлогу в дитячій кімнаті ковроліном. Чесно кажучи, це – не найкраща ідея, адже ковролін з натуральних матеріалів коштує досить дорого, а те, що найчастіше купують, містить синтетику. З досвіду скажу, що досить пари різких рухів на такому покритті, і опіки вашій дитині забезпечені.

Чим покрити підлогу в дитячій, вибирати, звичайно, вам. Подумайте, які властивості вам найбільш важливі, виміряйте кімнату малюка, потім порахуйте свій бюджет і врахуйте площу кімнати – так ви будете приблизно орієнтуватися, що ви зможете собі дозволити, і вам буде легше визначитися з вибором.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас