Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як спати під час вагітності: кращі пози для сну майбутньої мами

Як спати під час вагітності: кращі пози для сну майбутньої мами
 


Під час вагітності багато жінок відчувають дискомфорт, лягаючи спати, довго крутяться і все одно не можуть знайти зручну позу для сну. На жаль, в вашому новому положенні звичні пози для сну можуть більше не працювати, і на це є ряд причин. Але не впадайте у відчай, адже є інші позиції, які зараз будуть неймовірно зручними, допоможуть виспатися і по-справжньому відпочити.



Чому в звичних позах для сну тепер так незручно?

Коли ви вагітні, у вашому організмі відбувається безліч змін, «побічні ефекти» яких можуть стати причиною порушення сну. Серед них:

• Великий животик;
• Біль в спині;
• Печія;
• Нудота;
• Задишка;
• Безсоння.

Деякі з цих проблем під час сну можна вирішити покупкою великої кількості подушок і хорошого матраца. Вагітним рекомендується спати на матрацах середньої жорсткості, які добре підтримують спину. Інтернет-магазин http://askona.ua/ пропонує величезний вибір ортопедичних матраців і подушок, які подбають про ваш комфорт під час сну. Але більшість проблем зі сном під час вагітності вирішуються саме вибором правильної пози для сну. Так як же краще спати майбутній мамі?

Найкращі пози для сну під час вагітності

Під час вагітності рекомендується спати на боку, а ще краще – саме на лівому боці. Коли ви спите на лівому боці, збільшується приплив крові і поживних речовин до плаценти і малюка. Ноги зігніть в колінах, а між ними покладіть подушечку.

• Якщо ви страждаєте від болів в спині, то спіть на боці, підкладаючи подушку під живіт;

• Якщо вас ночами мучить печія, вам потрібно трохи підняти верхню частину тулуба за допомогою подушок;

• На пізніх термінах вагітності ви можете страждати від задишки; в цьому випадку також слід спати на боку, підпершись подушками.

Можливо, вам здасться, що ці пози не зовсім зручні. Але ви обов'язково спробуйте, адже вони дійсно можуть вирішити ваші проблеми зі сном.

Як не слід спати майбутній мамі?

Сон на спині може стати причиною безлічі проблем, таких як: болі в спині, задишка, проблеми з травною системою, геморой, низький кров'яний тиск і погіршена циркуляція крові. Причина цьому – важкий живіт, що лежить на великих кровоносних судинах (аорті і порожнистій вені), кишечнику та інших органах.

Сон на животі також не рекомендується майбутнім мамам навіть на початку вагітності, коли живота ще практично не видно.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас