Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як залишатися красивою цієї зими: доглядаємо за волоссям

Як залишатися красивою цієї зими: доглядаємо за волоссям
 

Як і шкіра, наше волосся сильно страждає від зимових морозів. Воно втрачає вологу, стає жорстким і тьмяним. Але й тут є кілька простих рішень, які допоможуть захистити волосся від холодного і сухого повітря, подарувати красу і здоров'я шевелюрі навіть у зимовий період.

Поради по догляду за волоссям взимку

1. Захищайте волосся головними уборами. Холодний зимовий вітер здатний сильно пошкодити волосся, зробити його тьмяним і жорстким, тому так важливо взимку носити головні убори. Виберіть те, що вам до смаку – сьогоні асортимент головних уборів в магазинах по-справжньому величезний. Так що, ви напевно зможете підібрати собі шапочку або капелюшок, що стане стильним доповненням до вашого образу і захистить вашу шевелюру від морозів.

2. Користуйтеся олійкою для волосся. Якщо ваше волосся стає сухим і тьмяним з приходом зими, почніть користуватися олією для волосся, яка подарує локонам гладку і сяючу текстуру. До речі, вона ж допоможе волоссю менше електризуватися. Крім того, для ефективного зволоження робіть раз на тиждень масаж голови з ефірними маслами. Якщо ж у вас немає часу на такі масажі, просто наносіть ефірне масло на волосся за годину до миття голови.

3. Правильно мийте голову. По-перше, ніколи не використовуйте для цього гарячу воду. По-друге, використовуйте хороший кондиціонер або маску для вашого типу волосся, після чого обполіскуйте шевелюру прохолодною водою.

4. Підберіть гарну сироватку для волосся. Наносіть сироватку на волосся кожен раз після миття голови, щоб шевелюра легше укладалася, а ваші локони не кучерявилися і не електризувалося від шапки.

5. Уникайте гаджетів для укладки волосся. Саме взимку вам потрібно намагатися якомога рідше користуватися всілякими фенами, щипцями і плойками для укладки волосся. Вони не тільки сильно пересушують волосся, але й шкодять йому в довгостроковій перспективі.

6. Не діліться своїм гребінцем ні з ким. Якщо ваша шкіра голови схильна до появи лупи, ні в якому разі не користуйтеся чужим гребінцем, особливо взимку, коли ризик обзавестися лупою дуже великий. Також не діліться своїм гребінцем з іншими людьми або тримайте вдома ще один гребінець – для гостей.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас