Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зберегти укладку під шапкою?

Як зберегти укладку під шапкою?
 

З приходом холодних осінніх вітрів, виймаємо з шафи шапки та шарфи з рукавичками. Багато з нас не люблять шапок через те, що вони можуть змінювати нашу укладку найнепередбачуванішим способом. Та й саме волосся під шапкою швидше забруднюється, наелектризовується. Але ж і без головного убору пізньої осені та взимку – ніяк.



Вихід є!

Звісно, завжди можна знайти компроміс, тож і в сьогоднішній статті ми пропонуємо вам кілька дієвих порад, які допоможуть подолати проблему із статикою волосся, а також підкажуть, як зберегти укладку максимально дбайливою навіть після одягання головного убору.

Правильний догляд

Розпочнемо з основного – догляду за волоссям, коректно підібраних косметичних засобів. Адже ви помічаєте, що з приходом холодної пори року – потреби вашого волосся, шкіри змінюються, отже і догляд повинен бути різним у різні сезони. Проконсультуйтесь у фахівця, нехай він допоможе підібрати правильні засоби, що максимально відповідатимуть потребам ваших локонів в осінньо-зимовий період.

Зазвичай, взимку наша шкіра, нігті та волосся потребують більше живлення, тож ви можете додатково влаштовувати собі домашні маски, наприклад, чудово живить і зволожує волосся, додає йому здорового блиску та знижує електризування локонів натуральна кокосова олія. Злегка підігрійте її на водяній бані та розподіліть по волоссю, особливу увагу приділяючи кінчикам. Залиште маску на 2-3 години після цього ретельно змийте за допомогою шампуню. Далі використовуйте звичні засоби для догляду і укладки. Вже після першого використання такої натуральної маски, ви помітите, що волосся стало м’якшим, більш слухняним, вигляд його - здоровішим.

Не перестарайтесь із засобами для укладки

Бажаючи зберегти укладку, якій потрібно буде тривалий час знаходитись під головним убором, використовуємо велику кількість засобів, надаючи перевагу тим, які мають високий індекс фіксації (4-5). Як наслідок, замість бажаного об’єму отримуємо некрасиві склеєні пасма, які втрачають свою свіжіть вже до кінця дня. Натомість, зараз вартує перейти на м’які засоби для стайлінгу, які зберігають природній вигляд укладки, не склеюючи волосинки між собою.

Сушіння волосся без фену

Всім відомо, що часте використання фену, плойок та прасочок для волосся шкодить локонам, перетворюючи їх на сухі, посічені, тьмяні пасма. Взимку особливо вартує поберегти волосся, адже воно й так переживає стрес через різкий перепад температур в приміщенні/ на вулиці. Якщо сушити волосся природнім шляхом не вдається, тоді, використовуючи сушку, встановлюйте середню температуру (35-45°С) повітряного потоку. А от якщо ви часто користуєтесь плойкою чи прасочкою для вирівнювання – варто обзавестись приладом, який має захисне (наприклад керамічне) покриття - воно допомагає знизити агресивність такої укладки. Ну і, звісно, не забувайте про термозахист ваших локонів, використовуйте якісні засоби.

В жодному разі не одягайте шапку на погано висушене волосся – це зведе нанівець всі старання по створенню ідеальної укладки. До речі, виправити таку помилку вдасться хіба повторним миттям голови.

Перед одяганням шапки…

Виявляється, можна одягти головний убір таким чином, щоби його «вплив» на вашу зачіску був мінімальним. Ось, наприклад, довге волосся варто закрутити в нетугий пучок і заховати під шапку – тоді, після повернення з вулиці, розпущені локони матимуть збережену форму, не заплутаються між собою, і вам не потрібно буде довго приводити свій вигляд в норму після скидання головного убору. А от якщо ви носите чубчик – його варто відкинути назад, тоді після знімання шапки він матиме об’ємний вигляд, замість «зализаного».

Обирайте не тісну шапку із натуральних матеріалів

Ще одна причина сильного електризування волосся та, відповідно, зіпсованого зовнішнього вигляду укладки – переважання синтетичних матеріалів в нашому одязі. Зокрема, важливо, щоб сам головний убір був виготовлений із натуральних тканин (або ж їх відсоток перевищував). Також, не варто купувати надто тісну шапку, особливо, якщо ви володарка тонкого, неслухняного волосся. Вільна, об’ємна шапка, або берет – гарний варіант для тих, хто хоче і укладку зберегти і не замерзнути.

Візьміть з собою мус для волосся та антистатик

Кожного дня ви переживаєте ту саму історію: зранку ідеально вклали волосся, все зафіксували лаком, одягли шапку, а коли прийшли на роботу і скинули головний убір – від вранішнього ідеального вигляду не залишилось і сліду? - Спробуйте піти іншим шляхом. Вдома вкладіть волосся за допомогою лише фена (без використання фіксуючих засобів, адже під шапкою зачіска зафіксується не так, як вам би того хотілось), а прийшовши на роботу (в гості, на зустріч…), скористайтесь невеликою кількістю мусу для укладки, нанісши його на корені, аби трохи підняти їх та зворушити «прилизаний» вигляд. А от антистатик для волосся – справжнє спасіння для тих, хто страждає від електризування локонів взимку. Використовувати його можна як перед одяганням головного убору, так і після зняття шапки, під час відновлення зачіски.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас