Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи підходить ваше взуття для вагітності?

Чи підходить ваше взуття для вагітності?
 

Під час вагітності вашим ніжкам необхідний ще більш ретельний догляд! І починається він, звичайно ж, з вибору правильного взуття – досить просторого, максимально комфортною і такого, що забезпечує необхідну підтримку стопі.



За словами експертів, під час вагітності нога може вирости на 0,5-1 розмір. Тому, можливо, вам доведеться купити нове взуття. Також під час вагітності рекомендується носити взуття з супінатором, яке подарує додаткову підтримку і допоможе знизити навантаження на ноги, пов'язане з додатковою вагою. Хорошим вибором стане спортивне взуття, в якому достатньо місця, щоб пальці ніг відчували себе комфортно, а також компресійні гольфи, які мінімізують набряклість в районі стопи і щиколотки.

У будь-якому разі, вирішивши перевірити своє взуття на те, чи підходить воно для вагітності, чи купити нове взуття, яке збираєтеся носити, будучи «в цікавому положенні», вам варто звернути увагу на такі ознаки...

Чи може нога «дихати» в даному взутті?

Якщо мова йде про літню пору, то чудовим вибором для ваших ніжок стануть відкриті сандалі на плоскій підошві, які підійдуть до всього – від шортів і джинсів до легких платтячок і чарівних спідничок. Якщо ж мова йде про демісезонне або зимове взуття, воно обов'язково повинно бути виконане з натуральних матеріалів – шк.іри, замші, натуральних тканин і т.д.

Чи є у взуття широкий низький каблук?

Якщо ви хочете, щоб у взуття був хоча б мінімальний каблук (до речі, таке взуття вважається більш комфортним і корисним для ніг), то віддайте перевагу не човникам на низькій шпильці, а, наприклад, лоферам зі стійким широким каблуком. Те ж стосується і чобітків – ідеальним рішенням для вас стануть чоботи на товстому каблуці, висотою 3-5 см (наприклад, чоботи наїзниці або ковбойські).

Чи потрібна підтримка щиколотки?

Якщо раніше ви могли нехтувати підтримкою щиколотки, то в період вагітності вам варто подбати про те, щоб ваше взуття забезпечувало її. Вибираючи нове взуття, або перевіряючи старе, одягніть його і походіть трохи – якщо п'ятка вискакує з задника, значить, це взуття не забезпечує достатньої підтримки вашим ногам.

Як ставитися до повсякденного взуття з гумовою підошвою?

Гумова підошва – відмінний вибір під час вагітності! Вона є свого роду амортизатором для вашої спини і колін. Тому одним з найкращих взуттєвих трендів для майбутніх мам вважаються мокасини – зручні, спортивні, з верхом з натуральної шкіри або замші і гумовою підошвою знизу.

Чи є на взутті шнурівка?

Це може здатися неважливим, але під час вагітності ваші ноги набрякатимуть, і зав'язувати шнурки з часом буде все складніше і дуже незручно. Тому краще віддайте перевагу взуттю, яке легко і швидко надягається, і не затягується шнурками або будь-якими іншими застібками.

Чи відчуваєте ви дискомфорт, нодягаючи дане взуття?

Якщо ваші улюблені туфельки навіть на низькому каблучку перестали бути зручними (або завжди приносили відчуття дискомфорту), краще відмовитися від них на час вагітності. Повірте, потім ваші ніжки, стегна і спина скажуть вам величезне спасибі!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас