Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо взуття для вагітності

Вибираємо взуття для вагітності
 

Незважаючи на те, що вагітність – це не хвороба, вона все ж супроводжується різними неприємними симптомами і болями, наприклад, в спині, ногах і стопах. Стояти і ходити може бути дійсно неприємно, особливо на пізніх строках. А що ще гірше, ніжки майбутньої мами набрякають і можуть розтоптуватися, збільшуючись навіть на цілий розмір.

Звичайно, з огляду на все це, майбутній мамі просто необхідно подбати про правильне взуття на період вагітності. Але якщо купити одяг для вагітних – не проблема, то такого поняття, як «взуття для вагітних» просто не існує. Тому більшість майбутніх матусь віддають перевагу балеткам, мокасинам і сандалям на плоскій підошві, а також зручному спортивному взуттю.

Балетки і мокасини - хороший вибір, з яким ви не прогадаєте. Тим більше що таке взуття сьогодні представлене безліччю дуже навіть стильних моделей, тому вам не доведеться страждати, що ви поки не можете носити підбори. Ви можете вибирати з балеток, мокасин, всіма улюблених «томсів» та інших так званих сліпонів.

Сандалії чи босоніжки на плоскій підошві також добре підійдуть на період вагітності, якщо ви оберете якісну пару взуття. У них не буде жарко влітку, та й виглядати в них ви завжди будете стильно і жіночно.

Спортивне взуття - мабуть, один з найкращих варіантів на час вагітності. Адже хороші кросівки або спортивні черевики забезпечать не тільки комфорт, але і необхідну підтримку стопам молодої мами.

Як на рахунок підборів?

На жаль, ходити на каблуках у вас не вийде. З особливого приводу разочок таке взуття можна і взути, але від каблуків на регулярній основі доведеться відмовитися, і на це є декілька причин:

• Під час вагітності набряклість ніг – поширена проблема, що робить взуття на підборах дико незручним, особливо на пізніх термінах.

• Через гормональні зміни майбутніх мам часто мучать болі внизу спини. Гормон релаксин розслабляє зв'язки, що допомагає розслабитися і тазу, але через це на нього збільшується тиск, що і викликає біль.

• Взуття на підборах злегка змінює поставу, переносячи центр ваги на коліна і щиколотки, викликаючи в них болі.

• Деякі жінки відчувають себе злегка незграбними під час вагітності, і останнє, чого ви хочете – це впасти.

Звичайно ж, можуть трапитися ситуації, коли ви просто не зможете не взути підбори, але намагайтеся в цьому випадку вибирати мінімальний каблук заради свого ж комфорту і безпеки.

Якою має бути взуття для майбутньої мами?

Отже, взуття, яке ви будете носити в період вагітності повинно:

Легко вдягатися. На останніх термінах вагітності вам буде особливо складно взуватися, тому вибирайте взуття, яке одягнути буде максимально просто.

Бути зручним і підтримуючим. Ваші стопи та щиколотки і так болітимуть, і це посилиться, якщо взуття не буде забезпечувати їм належну підтримку.

Бути стильним. Адже ваше нове положення – не причина йти на компроміси!

Бути просторим. Так, ваші ніжки напевно будуть набрякати, і можуть розтоптатися на 0,5-1 розмір. Тому, купуючи взуття для вагітності і материнства, передбачте невеликий запасик на піврозміру.

Демісезонне і зимове взуття для майбутніх мам

Взимку, звичайно ж, ситуація ускладнюється морозами і можливістю посковзнутися. Тобто, крім того, що ваше взуття не повинно мати каблука, бути підтримуючим, зручним і мати невеликий запас на випадок набряків, воно також повинно мати чіпку підошву з хорошим протектором. Крім того, воно має бути досить теплим, тому віддайте перевагу моделям з натуральної замші або шкіри з натуральним хутром.

Ми рекомендуємо звернутися в інтернет-магазин kasandra.ua і тут купити чоботи без каблука з натуральної шкіри. Тут ви знайдете тільки стильні моделі найвищої якості, адже кожна пара відшивається вручну. А ось ціни, незважаючи на це, тут зовсім не кусаються!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас