Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Безпечний стільчик для годування малюка: як ним правильно користуватися

Безпечний стільчик для годування малюка: як ним правильно користуватися
 

В одній з попередніх статей ми вже писали про те, на що слід звернути увагу при виборі дитячого стільчика для годування. Але мало лише купити хороший стільчик, ним потрібно ще й правильно користуватися. Тому далі ми поговоримо про правила техніки безпеки під час використання стільчика для годування дитини.

Правила безпечного використання стільчика для годування

• Не ставте стільчик для годування біля стін, обіднього столу та інших поверхонь – граючи ніжками, дитина може відштовхнутися від однієї з цих поверхонь, перевернути стільчик і впасти разом з ним.

• Застібайте всі ремені безпеки кожного разу, саджаючи дитину на стільчик. Адже ви не вгадаєте, коли може трапитися непередбачувана ситуація. І не покладайтеся на столик – що він утримає малюка на стільчику і забезпечить безпеку.

• Переконайтеся, що стільчик для годування правильно зафіксований. Перш ніж садити дитину на стільчик, який ви тільки-но розклали, перевірте його. Струсіть стільчик, щоб переконатися, що він розклався до кінця, стійкий і зафіксований у необхідних місцях.

• Коли малюк сидить на стільчику, не давайте старшим дітям на ньому виснути. Під таким великим навантаженням стільчик може перекинутися і впасти або просто зламатися.

• Тримайте гарячі, крихкі і гострі предмети подалі від стільчика. Так, ви напевно підготували свій будинок до появи дитини, але зайва обережність ніколи не завадить. Наприклад, якщо тільки малюк зможе дотягнутися до обіднього столу, він тут же почне хапати тарілки, склянки і столові прилади – об них він може обпектися або поранитися. Тому...

Ніколи не залишайте дитину на стільчику для годування без нагляду!

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас