Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Небезпека, яку ховає прострочена косметика (частина 2)

Небезпека, яку ховає прострочена косметика (частина 2)
 

Отже, Ви вже знаєте про те, які неприємні наслідки може мати застосування косметики, термін придатності якої вийшов. А які приблизні терміни зберігання найпопулярніших косметичних засобів?

 
  • Туш для вій при правильному зберіганні і використанні (не залишайте тюбик відкритим; позбудьтеся звички по кілька разів занурювати щіточку в тюбик з тушшю перед кожним нанесенням фарби на вії, адже чим більше разів Ви виймете щіточку з тюбика і знову її занурите – тим більше повітря потрапить в тюбик, туш швидше засохне) - служить від 3 місяців до року;

  • Губна помада буде якісною до 1,5 року після першого використання (найкраще зберігається в холодильнику);

  • Рідка підводка для очей служить до 6 місяців після того, як Ви вперше відкриєте герметично закритий тюбик, а от олівець – довше, до 2 років;

  • Тональний крем буде якісним від 6 до 12 місяців після першого відкривання тюбика; якщо Ваш тональний крем – у тюбику з дозатором, він прослужить довше, адже закритий герметично (його не потрібно відкривати);

  • Креми для обличчя, зазвичай, зберігаються протягом 6 місяців, про те, що крем став непридатним для споживання, можуть свідчити зміна запаху, консистенції, неприємні відчуття після нанесення.

  • Довго Вам прослужать компактні пудри, сухі тіні, рум’яна – до 1,5 -2 років, але за умови, що не порушені правила їх зберігання, про які ми говорили у попередній статті.

  • Гель для душу, шампунь, служитимуть Вам також близько 2 років.
Загалом же, майте на увазі: чим більше синтетичних компонентів у складі продукту – тим він довше прослужить.

Також, важливо правильно зберігати кісточки і спонжі, якими Ви наносите косметичні засоби. Кісточки, якими наносять тіні (пудру, рум’яна), потрібно мити з милом після кожного використання. Інакше залишки шкірного сала потраплятимуть із кісточки на косметику, після чого вона вже не лягатиме на шкіру так рівномірно, як раніше.

Спонжі також потрібно ретельно мити з милом хоча б 1-2 рази на тиждень (з аналогічної причини).

Всі ці заходи «продовжать життя» вашої косметики. Привчайте себе уважно ставитись до косметичних засобів, частіше робити ревізію в косметичці, завжди щільно закривати усі тюбики, коробочки, зберігати косметику в сухому, прохолодному місці, тримати косметичку в чистоті і порядку. І як тільки запідозрите якийсь косметичний засіб у тому, що він прострочений (з’явився характерний запах, порушилась консистенція і т. ін.) – без вагань викидайте його. Краще мати менше баночок краси, але правильно їх зберігати та бути впевненій у їх якості. Лише тоді можете розраховувати на максимальний ефект.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас