Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Порадуйте коханих солоденьким, або рецепт «романтичного» кексу до Дня Закоханих

Порадуйте коханих солоденьким, або рецепт «романтичного» кексу до Дня Закоханих
 


Наближається День усіх закоханих, коли так хочеться романтики: зробити приємний сюрприз своїй половинці, влаштувати особливий вечір, просто побути наодинці. Що може бути актуальнішим для такої події, ніж романтична вечеря, особливо, якщо ви приготуєте все своїми руками, вклавши часточку серця? Пропонуємо вам цікаву ідею: рецепт оригінального кексу, який приємно здивує вас своїм виглядом та ніжним смаком. Спробуйте!

Кекс «Сердечний сюрприз»

Для тіста знадобляться:

6 яєць
350 г цукру
300 г борошна
400 г вершкового масла
200 мл молока
10 г розпушувача
20 г ванільного цукру
3 столові ложки какао
червоний харчовий барвник

Для глазурі:

200 г гіркого шоколаду
100 мл вершків

Спершу потрібно приготувати червоний кекс, який, власне, буде знаходитись в середині шоколадного. Тому основні інгредієнти (борошно, масло, цукор, яйця, молоко, розпушувач та ванільний цукор) одразу зручно поділити навпіл.

Збийте 200 г масла з 175 г цукру та 10 г ванільного цукру, по одному додайте три яйця, кожного разу збиваючи міксером. 150 г борошна змішайте з 5 г розпушувача і просійте до тіста, все обережно вимішайте дерев’яною лопаткою. Наприкінці додайте 100 мл молока та харчовий барвник - має вийти легке тісто. Розігрійте духовку до 160°С, вистеліть форму пергаментом та змастіть маслом. Випікайте кекс приблизно 50-60 хв.

Охолоджений кекс розріжте на скибочки (шириною 4 см.) та виріжте серця за допомогою спеціальної формочки.

Приготуйте шоколадний кекс за аналогічним рецептом із інгредієнтів, що залишилися, але замість барвника додайте 3 столові ложки какао. Приготуйте форму для випікання, влийте більшу частину тіста, вирізані сердечка складіть одне поверх одного («пірамідкою») і занурте їх в шоколадне тісто, зверху залийте тістом, що залишилося. Випікайте аналогічно як і перший кекс (при 160°С, близько години).

Охолоджений кекс полийте шоколадною глазур’ю та посипте цукровими перлинками.

Для того, щоби приготувати глазур, розтопіть шматочки шоколаду у підігрітих вершках.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас