Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чаї, які зміцнюють імунітет

Чаї, які зміцнюють імунітет
 

Знову у всіх на устах тема зміцнення імунітету, адже період холодів супроводжується підступними застудами з усіма можливими наслідками і ускладненнями. Ми також присвятили не одну статтю цій актуальній темі, а сьогодні розповімо Вам про ефективні натуральні напої для зміцнення імунітету.



Лідером у переліку напоїв для зміцнення імунітету є настій з плодів шипшини; все - через високий вміст вітаміну С та аскорбінової кислоти (якої в плодах шипшини, до речі, в 50 разів більше, ніж в лимонах). Щоби приготувати цілющий шипшиновий настій, промийте кілька ягід (10-15), просушіть, трохи потовчіть у ступі, покладіть в термос і залийте окропом, залиште на ніч. Отриманий напій вживайте протягом дня, як звичайний чай, за бажанням - підсолодивши медом.

Не поступається шипшині за корисними властивостями і імбир, який також містить вітамін С, є сильним антиоксидантом, антибактеріальним засобом, а ще - чудово очищає організм, в тому числі кишечник, що також зміцнює імунну систему; позитивно впливає на роботу підшлункової залози, печінки. Приготуйте корисний імбирний чай: на 1 л води візьміть 2 ст. л. тертого (на крупній тертці) кореня імбиру, 1,5-2 ст. л. листового чаю, за бажанням додайте лимонний сік та мед, дайте чаю добре настоятись. Насолоджуйтесь!

Обліпиха - ще одна скарбниця вітамінів та інших корисних речовин, вона є прекрасним протизастудним засобом, допомагає при лікуванні верхніх дихальних шляхів. Як і імбир, обліпиха сприяє очищенню кишківника, є корисною для печінки, а також вона позитивно впливає на серцево-судинну систему, покращує стан шкіри і волосся.

Візьміть 100 г обліпихових ягід, подрібніть їх у ступі, або за допомогою блендера, залийте окропом і настоюйте протягом 5-10 хв. Кориця чудово доповнить смак обліпихового чаю, а мед тільки підсилить корисні властивості ароматного напою.

Будьте здоровими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас