Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про що розкаже поза, в якій ми спимо? (частина 1)

Про що розкаже поза, в якій ми спимо? (частина 1)
 

Чи знаєте ви, що поза, в якій ви спите, може багато розповісти про ваш характер, настрій, чи навіть внутрішні переживання? Ми не здатні осмислено контролювати положення, яке займає наше тіло під час відпочинку, адже, буває, засинаємо в одній позі, а прокидаємось зовсім на іншому краю ліжка.



Виділяють шість основних поз під час сну, звісно, їх можна варіювати, але «каркас» завжди однаковий. Впізнайте свою улюблену позу та дізнайтеся багато цікавого про себе.

1. Поза «Ембріон». Улюблена багатьма поза, є, мабуть, найбільш популярною (кажуть, так спить 40% людей): лежачи на боці, хребет зігнутий, руки та ноги притиснуті (наближаються) до грудей, голова трохи нахилена вперед. Людина, яка найчастіше обирає для сну таку позу, прагне опіки, безпеки; доброзичлива, чуйна, трохи сором’язлива, їй не дуже легко іти на контакт з іншими, зблизитись з партнером.

2. Поза «Лінійка». Така поза в сні теж досить поширена: на боці, ноги прямі, руки – вздовж тіла (тіло утворює одну лінію). Так сплять соціально активні особи: товариські, ініціативні, довірливі, розважливі.

3. Поза «Мрійник». Схожа з попередньою позою: людина спить на боці, ноги випрямлені, але руки наближені до обличчя (часто торкаються подушки). Дана поза видає виважених, дуже обережних, толерантних людей, а ще говорять про присутність в характері такої риси як впертість і послідовність.

4. Поза «На спині». Людина відпочиває на спині, руки витягнуті вздовж. Ця поза говорить про впевненість, спокій, врівноваженість того, хто її обирає для сну. Такі люди вимогливі до себе та інших, люблять бути «в центрі».

5. Поза «Зірка». Людина також знаходиться на спині, але руки підняті вгору (зігнуті в ліктях, або трохи розкинуті в сторони). Так сплять ті, хто не любить бути в епіцентрі подій, воліють віддати ініціативу іншим, вони не люблять інтриг, є оптимістами, вміють слухати співрозмовника.

6. Поза «Зірка на животі». Аналогічна попередній позі, але людина відпочиває, лежачи на животі. Таке положення під час сну говорить про те, що людина любить комфорт і стабільність, коли все «йде за планом», і губиться, коли виникають непередбачувані обставини, проте такі люди достатньо цілеспрямовані.

В одній із наступних статей ми розповімо, про які таємниці ваших стосунків розкаже поза, у якій відпочиває пара.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас