Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про що розкаже поза, в якій ми спимо? (частина 2)

Про що розкаже поза, в якій ми спимо? (частина 2)
 

Продовжуючи тему розшифрування положення тіла під час відпочинку, розповімо, про що може сказати спільне положення пари уві сні.



Існує декілька найбільш типових поз, які пари часто займають, перебуваючи на спільному відпочинку.

1. Обличчям один до одного, обіймаючись. Така поза під час сну говорить про сильну прив’язаність партнерів, їхні стосунки проходять зараз яскраву фазу. Контакт між партнерами відбувається навіть уві сні, адже їхні тіла доторкаються, переплітаються, вони прагнуть постійної близькості. Психологи зазначають, що той, чия голова знаходиться вище під час перебування у такій позі – той є лідером у стосунках.

2. Чоловік та жінка повернуті в одному напрямку, обнімаються. Така поза на боку, коли один з партнерів обіймає іншого, який зручно примостився під люблячим «крилечком» своєї половинки, свідчить про тісний зв'язок і теплі відносини між партнерами. Той хто знаходиться позаду і обіймає партнера, є головним у стосунках, він піклується про свою половинку, оберігає її.

3. Чоловік та жінка повернуті в одному напрямку, але знаходяться на відстані один від одного. Часто так сплять після сварки, між партнерами відсутній тілесний контакт. Той, хто відвернувся, швидше за все, ображений, не бажає спілкування чи будь-якого контакту, той, хто повернутий до своєї половинки – готовий йти на примирення, можливо відчуває свою провину.

4. Спиною до спини. Немає тілесного контакту, така поза під час спільного відпочинку говорить про відсутність зв’язку, затяжний конфлікт, стосунки, які охололи. Жоден з партнерів не хоче примирення, не здатен зробити кроку назустріч. У стосунках цих людей зникає взаємний інтерес і притягання.

5. Спиною до спини, але притиснувшись тілами. Так сплять двоє незалежних людей, яскравих особистостей, двоє лідерів. Вони довіряють одне одному і цінують свої стосунки, але дають своїй половинці достатньо особистого простору.

6. Один із партнерів спить на спині, інший – на животі, обнімаючись. Красномовна поза, яка чітко демонструє голову, лідера у стосунках (відпочиває на спині) і того, хто повністю підкоряється лідеру, довіряє йому (спить на животі). В стосунках повна гармонія, кожен займає свою нішу, усім комфортно.

Автор: Марта Павлюк

Попредня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас