Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що зробити, щоби постільна білизна радувала чистотою і свіжістю максимально довго?

Що зробити, щоби постільна білизна радувала чистотою і свіжістю максимально довго?
 

В кінці довгого, важкого робочого дня немає нічого кращого, ніж лягти в чисту свіжу постіль. Проте деякі комплекти постільної білизни втрачають відчуття свіжості після кількох ночей або декількох прань – матеріал стає м'яким і м'ятим, ніби не таким новим, як в день його покупки. Хочете, щоб ваша постільна білизна якомога довше залишалася новою і радувала відчуттям чистоти та свіжості? Спробуйте скористатися цими простими порадами.



1. Правильно вибирайте матеріал постільної білизни. Сучасні магазини, такі як http://home-line.in.ua/ пропонують величезний вибір якісної постільної білизни. Але серед усього цього розмаїття є комплекти як для тих, хто любить м'яку постіль, так і для тих, у кого відчуття чистоти асоціюється з «хрусткою» бавовною. Якщо ви відноситеся до останніх, то зупиніть свій вибір на постілі зі 100% бавовни, а краще – з органічної бавовни. Комплекти з сатину, льону або мікрофібри не подарують вам бажаного відчуття чистоти і свіжості, так як вони швидко мнуться.

Зробіть вибір на користь постільної білизни з кількістю ниток на квадратний дюйм від 180 і вище. Деякі люди вважають, що чим більше ниток, тим щільніша постільна білизна, і тим довше вона зберігає це відчуття новизни, чистоти та свіжості після прання. Інші ж вважають кількість ниток 300-400 ідеальною. Вирішувати вам, але після 400-500 ниток якість постільної білизни істотно не поліпшується, а вартість, звичайно ж, зростає пропорційно.

2. Правильно сушіть постільна білизна. Сушарки для білизни руйнують волокна тканини, як і занадто велика кількість обертів при віджиманні. Якщо ви хочете зберегти матеріал постільної білизни свіжим і «хрустким», після прання злегка відіжміть її в барабані машинки, а після цього вивісьте її на свіже повітря, щоб вона висихала природним чином. Якщо матеріал постільної білизни після цього стає занадто жорстким, зніміть її до того, як вона повністю висохне, і відпрасуйте.

3. Ретельно прасуйте постільну білизну. Після прасування вона виглядатиме чудово (без складочок) і стане ще більш приємною на дотик. Якщо після прання ваша білизна стає занадто жорсткою або важко розгладжується, зніміть її, коли вона ще злегка волога, і випрасуйте, потім відразу ж постеліть або акуратно складіть у шафу. Після цього вона і виглядатиме, як нова, і радуватиме вас відчуттям свіжості і чистоти максимально довго.

Як бачите, вибравши правильний матеріал постільної білизни і приділивши догляду за нею трошки більше часу, зберегти її новизну і свіжість максимально довго не так вже й складно!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас