Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правильний догляд за постільною білизною: поради виробників

Правильний догляд за постільною білизною: поради виробників
 

Купуючи постільну білизну, всі ми хочемо, щоб вона прослужила якомога довше і весь цей час радувала своїм первозданним виглядом, приємною текстурою і яскравим малюнком. Зараз в Інтернеті можна знайти чимало порад по догляду за постільною білизною: як прати, сушити, гладити... Ми ж зібрали для вас всі найкорисніші поради в одному місці (в даній статті) – поради, які дають самі виробники постільної білизни.



Перш ніж говорити про догляд за постільною білизною, варто згадати про важливість покупки якісної текстильної продукції для спальні. Купити такі постільні комплекти, красиві і якісні, ви зможете на https://zasteli.com.ua - вони максимально довго служитимуть і радуватимуть око!

Поради по догляду за постільною білизною: прання

1. Видаліть всі плями перш, ніж відправляти постільну білизну в пральну машинку. Як тільки вони потраплять у теплу або гарячу воду, стануть вже постійними. Наприклад, часто на ліжку з'являються жирні плями від лосьйону для тіла, видаліть їх за допомогою мильного розчину: змочіть пляму, нанесіть мильний розчин, і якщо матеріал білизни не дуже ніжний, потріть.

2. Підготуйте постільну білизну до прання: застебніть ґудзики, липучки, виверніть підодіяльник і наволочки, якщо на них є малюнок або декор.

3. Не закидайте постільну білизну в прання з одягом, на якому є металеві змійки, і речами грубої текстури – через них постіль може стати кашлатою, затертися, втратити свій привабливий зовнішній вигляд.

4. Використовуйте менше порошку, ніж рекомендує виробник даного засобу. Порошок послаблює волокна – з часом тканина втрачає свою міцність і швидше зношується.

5. Для постільної білизни краще користуватися рідкими пральними порошками – вони швидко розчиняються і добре виполіскуються. Не наносіть порошок безпосередньо на тканину, так як концентрований засіб може знебарвити її.

6. Не користуйтеся кондиціонерами і пом'якшувачами під час прання постільного текстилю – вони руйнують натуральні волокна.

7. Не користуйтеся відбілюючими засобами, навіть так званими «безпечними відбілювачами». Вони можуть стати причиною знебарвлення тканини, як і інша побутова хімія, що випадково потрапила на білизну.

8. Намагайтеся прати постільну білизну в теплій або холодній воді, якщо на ній немає сильних забруднень. Сучасні порошки відмінно справляються зі своєю роботою і при 30 градусах. Оптимальна температура для прання постілі – 40 градусів, білі комплекти можна прати при 60 градусах.

Поради по догляду за постільною білизною: сушка

1. Багато хто рекомендує сушити постільну білизну, особливо покривала і підковдри, на свіжому повітрі. Це хороший варіант, якщо ваш балкон виходить на спокійну місцевість з чистим повітрям. Якщо ж поруч дорога, не варто цього робити.

2. Якщо ви користуєтеся сушаркою, діставайте з неї білизну до того, як вона повністю висохне. Вивісіть її досохнути на балкон або в кімнаті, але стежте потім, щоб не пересушити. Потім розтягніть її (якщо у вас є помічник, так як це робота для двох) і складіть. Розтягування постільних приналежностей майже так само ефективне, як і прасування.

3. Знайте про те, що сушка при високих температурах руйнує більшість тканин. Гаряча вода – не проблема, а ось гаряче повітря послаблює і руйнує натуральні волокна. Також сушка при високих температурах змушує тканину електризуватися, через що вона сильніша притягує пил.

4. Користуючись сушильною машиною, вичищайте її фільтр кожен раз після сушки пухнастих і м'яких постільних речей, так як ворс з таких матеріалів швидко накопичується на поверхнях фільтра.

Поради по догляду за постільною білизною: прасування

1. Випрасувана постільна білизна набагато м'якша і приємніша на дотик. Гладити її краще, коли вона ще волога – так це заняття відніме у вас менше сил і часу. Якщо ж у вас немає часу або бажання гладити весь постільний комплект, погладьте тільки наволочки.

Ще кілька корисних порад по догляду за постільною білизною

- Вовняні ковдри і покривала слід час від часу вивішувати на свіже повітря, щоб освіжити. Постільні приналежності з вовни рекомендується прати тільки вручну і не дуже часто. Сушити їх потрібно, розклавши горизонтально, а гладити – через вологу ганчірку. Так само доглядайте і за іншими матеріалами, якщо не впевнені, як правильно з ними поводитися.

- Зберігання постільної білизни в поліетиленових пакетах і сумочках може стати причиною її пожовтіння. Не робіть такої помилки, натуральним тканинам необхідно дихати.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас