Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Плануємо травневий відпочинок: найбільш мальовничі куточки України (частина 2)

Плануємо травневий відпочинок: найбільш мальовничі куточки України (частина 2)
 

Ви вже бували в Софіївці? – Ще ні? Тоді просто зобов’язані відправитись туди на ці травневі! Національний дендрологічний парк «Софіївка» (м. Умань Черкаської області) - одне з Семи чудес України, перлина світового масштабу, адже своєю грандіозністю не поступається кращим зразкам садово-паркового мистецтва світу.



Тут буде на що подивитися, адже загальна площа парку складає більше 179 га, а його ландшафти і архітектура не залишать байдужим нікого: тут ви зустрінете водоспади, озера, річку, романтичні місточки, альтанки, розташовані на різних рівнях, красиві статуї, музей мармурової скульптури. Гуляючи парком ви матимете змогу милуватися понад 2000 видів дерев та кущів, нагодувати лебедів, які плавають в озерах Софіївки. Пішохідну прогулянку можна урізноманітнити поїздкою на кареті, або замовити кінну прогулянку, чи обрати більш сучасний вид транспорту – електромобіль або сигвей. Незабутньою стане подорож на човні підземною річкою Ахеронт, а по ставку вас покатають на пароплаві, гондолі, або ж звичайному катамарані.

де відпочити на травневі свята

Цвітіння трав в Асканії-Новій починається з другої половини травня і в цей час заповідник стає особливо чарівним. Цвіте трава ковила, перетворюючи степ на сріблясте море, яке біжить хвилями при найменшому подиху вітру. У дендропарку можна насолодитися цвітінням катальпи та інших рідкісних рослин, є тут і кілька мальовничих водойм. І, звичайно ж, будучи в Асканії, ви маєте відвідати унікальний зоопарк, де для тварин створені умови, подібні до природних. Тут можна побачити верблюдів, страусів ему, дрохв, фазанів, павичів, папуг. А на ділянці незайманої землі (Великий Чапельський під) цілий рік в умовах, які максимально наближені до природних, мешкають дикі тварини: бізон, лань, коні Пржевальського, благородні олені, двогорбі верблюди, а влітку тут можна побачити ще й зебру, антилопу.

де відпочити на травневі свята

Цієї весни побувайте в мальовничому містечку Вилкове на півдні Одещини, його ще називають українською Венецією через численні канали, прориті вздовж вулиць, які місцеві жителі називають єриками. Розташоване мальовниче містечко в українській частині дельти Дунаю (перед його впадінням в Чорне море). Звичним транспортом тут є моторні човни та гондоли, за допомогою яких можна потрапити в будь-яку частину міста, адже канали займають значну територію (до половини загальної території). Тут, до речі, лише дві автомобільні дороги. Через канали перекинуті прості дерев’яні місточки, які за потребою можна «розвести», аби провести вантаж.

Завітавши у Вилкове, ви матимете нагоду прокататися на катері Дунаєм, і під час екскурсії побуваєте на «нульовому кілометрі» - місці впадання Дунаю в Чорне море. Зможете любуватися неймовірною природою Дунайського біосферного заповідника.

де відпочити на травневі свята

Травень – пора цвітіння бузку, тому саме зараз є нагода відвідати неповторний бузковий гай у Диканьці. Це ботанічна пам’ятка природи, яка розташована на південній околиці селища. Площа гаю – цілих 2 га (найбільший бузковий гай у світі). Їхати сюди краще в середині травня, щоб в усій повноті насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку. Тут, у Диканьці, ви зможете побачити прадавні Кочубеївські дуби, що збереглися від старовинної діброви, яка оточувала родовий маєток Кочубеїв у Диканьці. Вік дубів-велетнів – близько 800 років! Як свідчить народне повір'я, притиснувшись до могутнього дерева, можна й собі перейняти його здоров'я, міць та довголіття.

де відпочити на травневі свята

Надіємось, наші поради допоможуть вам організувати незабутній травневий відпочинок.

Вдалої вам подорожі!

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас