Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Гардероб малюка від року: поради молодим мамам

Гардероб малюка від року: поради молодим мамам
 

Ви можете відчути величезне задоволення, створюючи гардероб малюка після року – таке ж саме, як коли купували придане для новонародженого. Оновлюючи гардероб дитини, яка вже починає або почала ходити, ви повинні користуватися в основному тими ж правилами, що і при купівлі речей для немовляти, але є тут і деякі зміни, які варто врахувати.



Враховуючи те, що малюк вже повзає, лазить, починає ходити, вчиться або вже користується горщиком і наполегливо хоче робити все самостійно, ви повинні підбирати для нього відповідний одяг в цьому віці (особливо, якщо ще й вирішили вчити його одягатися самостійно).

Який одяг купувати дитині від року?

- Недорогий. Незважаючи на те, що ваш малюк тепер росте не так швидко, він все ж навряд чи носитиме одяг довше одного сезону. Так навіщо ж купувати дорогий одяг? Не соромтеся брати у знайомих речі б/в, користуйтеся розпродажами або робіть спільні покупки з іншими матусями на оптових сайтах.

- Якісний. Одяг для таких маленьких діточок повинен добре носитися – витримати і нескінченні повзання, лазіння і падіння вдома і на вулиці, і численні прання. А після всього цього – зберегти пристойний зовнішній вигляд.

- Комфортний. Шкіра вашого малюка досі дуже ніжна і чутлива, тому зараз ви також повинні віддавати перевагу м'яким тканинам, наприклад, таким як бавовняний трикотаж – він добре пропускає повітря, гігроскопічний і не сковує рухів. Неодмінно зверніть увагу на обробку і шви, які не повинні натирати, бирки на одязі не повинні царапатися (а краще їх і зовсім зрізати), а аплікації та інші декоративні елементи не мають викликати свербіж або подразнення на дитячій шкірі.

- Підходящий за розміром. Ось загальна розмірна сітка для малюків від року (виходячи з росту і ваги дитини):

2T: 88-94 см, 10,9-13,1 кг;
3T: 94-100 см, 13,1-15,0 кг;
4T: 100-107 см, 15,0-16,3 кг;
5T: 107-113 см, 16,8-19,1 кг.

Але це, звичайно ж, загальні розміри. Ви ж, знаючи комплекцію свого малюка, повинні це враховувати. Якщо ваша дитина невисокого зросту, можливо, їй краще підійдуть речі, розраховані на діток до року – як правило, вони розраховані на дітей такої ж ваги, але меншого зросту.

Дитячі купальники – окрема тема. Як правило, вони йдуть маленькі, тому краще купувати купальник на розмір більше. Якщо ж вийшло так, що ви купили злитий купальник для дівчинки, і він виявився завеликий, просто підтягніть лямки або зв'яжіть їх ззаду на спинці, щоб вони не спадали.

Що ще потрібно врахувати при виборі одягу для маленької дитини:

Більшість дітей після року починають відстоювати свою незалежність, намагаючись все робити самостійно. На другому році життя малюка вже можна вчити одягатися, а для цього найкраще підійдуть штанці на резинці (без ґудзиків, кнопок, змійок) і прості футболки та светри (також без застібок) – досить широкі, щоб їх легко було одягати і знімати. Якщо ж ви купуєте одяг на застібках, віддайте перевагу речам з великими ґудзиками і кнопками, які легше буде застібнути маленькими пальчиками.

Автор: Анна Сальнікова

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас