Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дієта для гарної засмаги

Дієта для гарної засмаги
 

Багатьом з нас хочеться максимально скористатися літнім сонечком для того, аби позбутися блідості шкіри та здобути бронзову, рівну, стійку засмагу. Тут в нагоді стають косметичні засоби і процедури, але чи знаєте ви, що існує спеціальна дієта для таких цілей?



Адже деякі продукти стимулюють вироблення в шкірі пігменту меланіну, який, власне, "фарбує" наші тканини. Включивши їх у свій раціон та дотримуючись інших правил ідеальної засмаги, ви зможете з упевненістю досягнути своєї мети – здобути рівний, красивий, стійкий шоколадний відтінок шкіри.

Отже, які продукти потрібно включити у «дієту для засмаги»?

Зверніть увагу на фрукти та овочі, пофарбовані природою в оранжевий колір, таке їх забарвлення свідчить про те, що вони багаті амінокислотою бета-каротин, яка в організмі (під дією шлункового соку) перетворюється на вітамін А, що є першим другом нашої шкіри (допомагає їй відновлюватись, адже прискорює регенерацію клітин). Включіть до свого раціону соковитий абрикос, персик, диню, моркву, жовтий болгарський перець. Помідори містять пігмент лікопін (каротиноїд-антиоксидант), який також допомагає набути стійкої засмаги, а ще захищає шкіру від сонячних опіків та інших шкідливих наслідків впливу ультрафіолету. Склянка томатного соку перед походом на пляж допоможе швидше набути красивої засмаги і захистить вашу шкіру.

У дієту для засмаги варто включити не лише фрукти й овочі, зверніть увагу на червоне м'ясо, печінку, рибу – ці білкові продукти є кращими стимуляторами вироблення меланіну, їх вживання сприятиме закріпленню шоколадного відтінку на триваліший термін.

А от алкоголь, сигарети, кава, шоколад, какао, мариновані і солоні продукти, копченості є ворогами красивої засмаги, вони пригнічують вироблення меланіну, зневоднюють шкіру, перешкоджають регенерації еластичних волокон.

І на останок - важливим є зволоження з середини, адже зневоднена шкіра стає більш вразливою до ультрафіолетових променів. Випивайте в день 1,5-2 літри води – завдяки підтримці водного балансу організму ви матимете сяючий вигляд, а засмага лягатиме рівніше.

Салат для гарної засмаги

Потріть на дрібній тертці 1 морквину, наріжте дольками 1 абрикос та 1 персик, додайте жменьку несмаженого насіння (чищеного, звісно) та заправте все кунжутною (чи іншою рослинною нерафінованою) олією. Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас