Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Подорожуємо з дітьми: поради з вибору і бронювання готелю

Подорожуємо з дітьми: поради з вибору і бронювання готелю
 

Сьогодні все більше сімей починають подорожувати з дітьми, не відмовляючи собі в задоволенні відпочити на місцевих і зарубіжних курортах. Якщо і ви вирішили, що ваша дитина (або дітки) вже достатньо доросла, щоб відправитися у свою першу подорож разом з вами, ви повинні передбачити безліч нюансів, щоб від поїздки у вас і малюка залишилися тільки приємні враження. Сьогодні ми поговоримо про те, як вибрати і забронювати готель для подорожі з дитиною – що врахувати і на що звернути увагу в першу чергу?

Підбираємо і бронюємо готель

• Підшукуйте готель заздалегідь. Можливо, коли ви подорожували парою, ви не боялися непередбачених «сюрпризів», але подорожуючи з малюком, вам потрібно врахувати буквально все. Тому почати підшукувати готель для подорожі з дитиною варто заздалегідь. Складіть список того, що буде вам необхідно на відпочинку і виходячи з цього, підбирайте готель.

• Повідомте про те, що вам буде необхідно. Багато готелів пропонують різні окремі сервіси для дітей – надають дитячі ліжечка, мають дитяче меню у своєму ресторані, дитячі ігрові майданчики, наймають аніматорів і т.д. Все це може значно полегшити вам життя на відпочинку і, звичайно ж, про це варто запитати заздалегідь. Якщо вам потрібне ліжечко або манеж для дитини, холодильник в номері, щоб зберігати в ньому дитяче харчування і т.д., повідомте про це, коли бронюватимете номер, а не коли вже приїдете і почнете вселятися – так ви забезпечите собі найкращий сервіс і максимально комфортне перебування в готелі з дитиною.

• Подбайте про харчування. Звичайно ж, ви не будете сидіти в готелі цілими днями, і харчуватися тільки там. Але включені сніданки і, можливо, вечері значно спростять вам перебування у відпустці. Якщо таких пропозицій немає, дізнайтеся, чи є в готелі хоча б загальна кухня, де ви зможете готувати для себе і дитини. А якщо харчування включено, поцікавтеся про наявність дитячого меню або пропоновану їжу в принципі, щоб знати, чи підійде таке харчування вашому малюкові. Обов'язково заздалегідь уточніть, чи включено харчування у вартість оренди номера, чи, можливо, вам доведеться за нього доплачувати (буде неприємно, якщо ви дізнаєтеся про це при заселенні).

• Передбачте додаткові витрати. Ніщо так не псує враження від відпустки, як додаткові витрати на те, що необхідно. Тому перш, ніж бронювати готель, поцікавтеся про те, чи платний, наприклад Wi-Fi, парковка, оренда дитячих меблів або коляски... Також враховуйте те, що навіть в готелях, де «все включено», вас можуть супроводжувати такі додаткові витрати: на користування басейном, на дитячих аніматорів, на красиві коктейлі з парасольками і т.д. І, щоб уникнути ще більших додаткових витрат, не дозволяйте дитині брати шоколадки і солодку воду з міні-бару в номері.

• Подбайте і про відпочинок для себе. Давайте будемо чесними, важко зберегти іскорку у відносинах, якщо ви з чоловіком не можете усамітнитися. Тому, вибираючи готель, пошукайте двокімнатні номери або (якщо на вулиці літо) хоча б номер з балконом або терасою – так ви зможете відпочити, коли вкладете дитину спати, і побути удвох. Адже який відпочинок без романтики?

Як забезпечити безпеку дитини в готелі

- Візьміть з собою різні дрібниці, які допомагають вам зробити свій будинок безпечним для малюка: заглушки для розеток, накладки на куточки меблів, плед або ковдру, на якій малюк зможе грати, і т.д. Вони не займуть багато місця в сумці, але убезпечать вас від неприємностей на відпочинку.

- Більш старшим діткам необхідно пояснити, що в номері діють ті ж правила поведінки, що і вдома: не відкривати двері незнайомцям, не залишати двері відкритими і т.д.

- Завжди пам'ятайте, що завдання готелю – забезпечити вам комфортний відпочинок, але відповідають за безпеку малечі тільки батьки.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас