Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усе по поличках: навіщо потрібен календар менструального циклу?

Усе по поличках: навіщо потрібен календар менструального циклу?
 

Під час кожного прийому лікар-гінеколог цікавиться регулярністю і тривалістю менструацій. Для того, щоб не намагатись, сидячи в кабінеті, згадати, коли ж почались і закінчились «жіночі дні», достатньо всього лише систематично вести календар менструацій. Втім, він стане в нагоді й у цілому ряді інших випадків.



«Календар менструацій корисний не лише при візиті до гінеколога, вести його варто кожній жінці дітородного віку, адже він допомагає передбачити період овуляції або початку менструації, дозволяє вирахувати час, ідеальний для зачаття. Дівчина, що веде календар менструацій, навряд чи опиниться без засобів гігієни в самий невідповідний момент, але, разом з тим, варто пам’ятати, що менструальний цикл може зміщуватись внаслідок стресів і зміни клімату. Ніколи не буде зайвим підстрахуватись за допомогою щоденних прокладок, наприклад, Helen Harper Classics Deo», коментує лікар, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

У чому користь календаря?

Про календар менструального циклу напевне чула кожна жінка. Однак більшість недооцінює важливість і корисність цього простого і доступного метода досліджень.

Систематичне відстеження регулярності циклів дозволяє:

• прискорити і полегшити обстеження і діагностику у гінеколога;
• прорахувати час овуляції і менструації, спланувати відпочинок, ділову поїздку, інші важливі події;
• самостійно виявити збої в циклі й звернутись до лікаря. Такі збої можуть бути симптомами серйозних патологій репродуктивної системи;
• визначити дні з високою вірогідністю зачаття.

Як вести?

Класичний варіант — це паперовий календарик, в якому жінка ручкою позначає дати початку і закінчення місячних. Більш інформативними є записи в блокноті, які супроводжуються помітками про самопочуття, тривалість менструацій і кількість виділень в різні місяці.

Інший варіант — скористатись пропозицією одного з інтернет-сервісів і вести календар менструального циклу онлайн. В такому випадку вам потрібно буде ввести лише день початку і кінця менструації, а також тривалість циклу, і програма сама розрахує результат — дату наступної овуляції і наступної менструації.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас